REKLAMI GEÇ

Şarap üreticileri vergiden şikâyetçi

Kimya Mühendisleri Odası Denizli Bölge Temsilciliği tarafından düzenlenen “Ulusal Şarap Sempozyumu ve Sergisi’nin tanıtım toplantısı Pamukkale Üniversitesi, Ege üniversitesi, Pamukkale ve Sevilen Şarapçılığın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Üreticiler, toplantıda vergiden şikayet etti.

/ DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2007 Cumartesi, 00:00

Kimya Mühendisleri Odası Denizli Bölge Temsilciliği tarafından düzenlenen “Ulusal Şarap Sempozyumu ve Sergisi’nin ilk tanıtım toplantısı Pamukkale Üniversitesi, Ege üniversitesi, Pamukkale ve Sevilen Şarapçılığın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Pamukkale Richmond Hotel’de yapılan toplantıda Şarapçılık sektörünün vergilendirme sorunu ve gelecekteki konumu anlatıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kimya Mühendisi Adil Oğuz, toplantının amacının şarapçılık sektörünün sorunlarını bilimsel anlamda yeni ufuklar açacak şekilde tartışmak, ekonomik ve teknolojik yönden gelişmesini sağlamak olduğunu ifade etti. Bu sorunların giderilebilmesi için sektörün temel taşları olan üreticiler, sanayiciler, birlikler ve eğitim-araştırma kurumlarının bir araya geleceğini söyleyen Oğuz, sorunlarını ulusal boyutta ele alacaklarını belirtti.

KMO Denizli Bölge Başkanı Ömer Uysal’ın katılımcılara yaptığı teşekkür konuşmasında şarapçılık sektörünün sorunlarını ancak el birliğiyle çözebileceklerini hatırlattı. Uysal’ın konuşmasından sonra söz alan Pamukkale Şarapları Yönetim Kurulu ve Şarap Üreticileri Derneği Başkanı Yasin Tokat, şarapçılık sektörünün Anadolu’da hak ettiği noktada olmadığını vurguladı ve bunun sorumlusunun uygulanan devlet politikalarıyla ağır vergiler olduğunu belirtti. Tokat, “Bunlara rağmen geçtiğimiz son 8–10 yıl içerisinde ciddi gelişmeler kaydettik. Üretimlerimizde kaliteyi yükseltmeyi başardık. Fakat Türkiye’de birçok devlet kurumu, bizi ‘kötü işler’ yapan bir sektör olarak görüyor ve bu yüzden bize gerekli desteği sağlamıyor” dedi. Ayrıca kendilerini, savaşı kaybeden dağılmış bir orduya benzeten Tokat, örgütlenemediklerini, bu yüzden de seslerinin duyulmadığını da söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı