REKLAMI GEÇ

Sel Denizli OSB su hattını vurdu fabrikalar durdu

Sel Denizli OSB su hattını vurdu fabrikalar durdu

Denizli’de son iki gündür görülen sağanak yağış, sadece günlük yaşamı etkilemekle kalmadı, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) hayat durdu. OSB’deki fabrikalara temiz su taşıyan hatta taşan dereden selin karışması sonucu musluklardan çamur akmaya başlayınca, çok sayıda fabrika tatil edildi.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 28 Mart 2015 Cumartesi, 13:35

Meteoroloji’nin günler öncesinden “geliyor” diye oyardığı kuvvetli yağış, dünden bu yana il genelinde etkili olurken, Honaz ve çevresinde su taşkınları yaşandı. Metrekareye 24 saatte 77 kilogram yağmur düşerken, OSB’ye su sağlayan Kızılyer yakınlarındaki kaynağın bulunduğu bölgedeki derede taştı. Sel, önüne kattığını sürüklerken, taşkınları önlemek için yapılan bentleri de yıkıp geçti.

FABRİKALAR TATİL EDİLDİ
Bölgede bulunan su kaynağına karışan sel, aynı zamanda havuzları da çamurla doldurdu. Selin OSB’ye su taşıyan hatta karışmasıyla bir anda fabrikaların musluklarından çamurlu su akmaya başladı. Başta boyahaneler olmak üzere, birçok tekstil fabrikası bu nedenle çalışmaya ara verdi. İşletmeler, çalışanlarını mesai dolmadan evlerine gönderdi.

anons

BEŞTAŞ: TAHLİYE ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
Denizli OSB Müdürü Tanju Beştaş, yaşananları 2felaket” olarak nitelendirdi. Beştaş, “Aralıksız yağan yağmur Organize Sanayi’deki fabrikalara su sağlayan kaynağın bulunduğu bölgede hasara yol açtı. Şebekeye sel karıştığından, borular çamurlu suyla doldu. Şu anda onların tahliyesi ve şebekenin temizlenmesi için ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı