REKLAMI GEÇ

Serinhisarlı leblebicilerin hedefi ihracat

Serinhisarlı leblebicilerin hedefi ihracat

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Türkiye’deki leblebi imalatının yüzde 60’ının gerçekleştirildiği Serinhisar’da, artık ihracata yönelmek istediklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2010 Pazartesi, 17:43

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, 30-31 Temmuz-1 Ağustos günlerinde yapılacak olan Serinhisar 9. Kültür Sanat ve Leblebi Festivali’ne tüm halkı davet etti. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde basın toplantısı yapan Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, hem festival programı hem de Serinhisarlı leblebicilerin durumu hakkında bilgi verdi.

Gemi, bu yıl 9’uncusu düzenlenen festivalin, 30 Temmuz Cuma günü saat 18.00’de başlayacağını belirterek, festivalin ilk gününde, Gürcistan halk oyunları gösterisi, DEMSAD’ın sunacağı tiyatro gösterisi ve Grup Yol konserinin yer aldığını, 31 Temmuz Cumartesi günü ise yine Gürcistan halk oyunları gösterisinin yer aldığını ve Asuman Sümer ile Nurettin Rençber’in konser vereceğini söyledi. Festivalin son günü olan 1 Ağustos’ta da halk oyunları gösterisinin yanı sıra Pınar Özkan, Süreyya Öztaş ve İsmail YK konserlerine yer verdiklerini ifade eden Gemici, festival çerçevesinde, atıcılık yarışması da düzenlediklerini belirtti.

Gemi, Serinhisar leblebisini daha çok tanıtmak ve ihraç etmek için bu festivali düzenlediklerini belirterek, “Yurtdışına ürün göndermek için ne gerekiyorsa yapmak istiyoruz. GDO’lu bir sürü ürünün bulunduğu bir ortamda, leblebi gibi vücuda yararlı birçok minerali içeren bir gıdanın önemi çok büyük. Hedefimiz, ihracat yapmak. Serinhisar’da ihracat yapan birkaç üreticimiz var ve Arap ülkeleri, Suriye, Mısır gibi ülkelere leblebi gönderiyorlar ancak bu çok yetersiz. Türkiye’deki leblebi üretiminin yüzde 60’ı Serinhisar’da gerçekleştiriliyor. Örneğin Çorum’a leblebiyi biz gönderiyoruz. Oradaki imalatçılar, değişik adlarla bizim ürünlerimizi ihraç ediyor. Ancak biz direkt kendimiz ihracat yapmak istiyoruz. Bunun için Serinhisar leblebisi için yabancı dilde tanıtım CD’si hazırlatıyoruz. Leblebiciler kooperatifimizin yapısını, direkt ihracat yapabilir duruma getirmeye çalışıyoruz. 150 imalatçının olduğu ve günlük ortalama 100 ton leblebinin imal edildiği Serinhisar’ın leblebisinin hak ettiği yeri bulmasını istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı