REKLAMI GEÇ

SGK borçlarına yapılandırma fırsatı

SGK borçlarına yapılandırma fırsatı

Denizli Sosyal Güvenlik İl Müdürü Abdullah Mersin, SGK’ya olan borçlara yapılandırma fırsatı sunulduğunu açıkladı. Yapılandırmayla, borçların gecikme cezası ve gecikme zamları silinecek yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında güncelleme yapılacak. Borç tek seferde ödenirse Yİ-ÜFE’nin de yüzde 10’u ödenecek. İşte detaylar…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2021 Salı, 14:29

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Mersin, 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında vatandaşlara, SGK’ya olan borçlarını yeniden yapılandırma ve taksitlendirme imkanı sağlandığını hatırlattı.

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRMA KAPSAMINDA?
Yapılandırma kapsamında olan borçları açıklayan Mersin, “2021 yılı Nisan ayı ve öncesi dönemlere ait kesinleşmiş olan; Sigorta primleri, Genel sağlık sigortası primleri, İşsizlik sigortası primleri, 30.04.2021’den önce (bu tarih dahil) işlenen fiillere ilişkin idari para cezaları, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, İş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacakları, Yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, İsteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, 6183/48. madde kapsamında taksitlendirilen alacaklar, Kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların; henüz ödenmemiş fer’ileri, 5510/Ek-5, Ek-6 ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primler yapılandırma kapsamındadır” dedi.

CEZA VE GECİKME ZAMLARI SİLİNECEK
Yapılandırmanın detayları hakkında bilgi veren Mersin, “Yapılandırılan borçlara ilişkin olan gecikme cezası ve gecikme zamları silinerek yerine Yİ-ÜFE   ( Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ) oranında güncelleme yapılacak yapılandırılan borcun  peşin olarak ödenmesi  halinde ise hesaplanan tutardan da yüzde 90 oranında indirim yapılacak ayrıca Yapılandırılan borçlar, ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12 veya 18 taksit şeklinde de ödenebilecektir” diye konuştu.

Başvuruların 31 Ağustos’a kadar yapılabileceğini ifade eden Mersin, yapılandırılan borçların ilk taksitinin 1 Kasım’a kadar yapılması gerektiğini söyledi.

Mersin, Bağ-Kur sigortalılarının ise daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar için 11 Kasım’a kadar başvuru yapmaları gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Mersin, daha önceki yapılandırma döneminde Denizli’de SGK’ya borcu olanların yaklaşık yüzde 70’inin yapılandırmadan yararlandığını söyledi.

Mersin ayrıca, SGK’ya borcu olan vatandaşlara yapılandırma çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı