REKLAMI GEÇ

SGK Daire Başkanı Topusak’tan Denizlili kadın işletmecilere çağrı

SGK Daire Başkanı Topusak’tan Denizlili kadın işletmecilere çağrı

SGK ve Avrupa Birliği tarafından başlatılan Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi-Women Up Projesi başvuruları sürüyor. 2012’den sonra kurulan, 97dan az kadın çalıştıran, kadın işverenler yeni bir kadını işe alırsa maaş desteği sağlanacak. Projenin tanıtımı Denizli’de de yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2022 Pazar, 13:26

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi-Women Up Projesi’nin tanıtımı için Denizli’ye gelen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Bahattin Topuksak sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Denizlili bürokratlarla birlikte Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret eden Topusak, Avrupa Birliği (AB) destekli 29,5 milyon Euro’luk Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi hakkında detaylı bilgi verdi.

SGK Daire Başkanı Topuksak, bölgesel farklılıklara göre kadın işverenlerin yoğunluğu dikkate alınarak Denizli, Ankara, İstanbul, Aydın, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerinin pilot olarak belirlendiğini söyledi. Topuksak, “Bu projeyle, kadın girişimcilere ait küçük ölçekli genç işletmelerdeki kadın istihdamının desteklenmesini amaçladık. İş yerini 5 Mart 2012’den sonra açmış olan ve en fazla 9 işçi çalıştıran kadın girişimcilerimiz, işletmelerinde yeni bir kadın istihdam etmeleri halinde asgari ücretin net tutarına kadar 20 ay hibe desteği alabilecekler. Başvuruları 21 şubatta alınmaya başlandı. Bu projemizden, Denizli’de 400 kadın işverenimiz ile 400 kadın çalışanımız yararlanabilecek” diye konuştu.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan da Denizlili işletmecilere bu projeden yararlanmaya çağırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı