REKLAMI GEÇ

SHÇEK ÇALIŞANLARININ İSYANI

SHÇEK ÇALIŞANLARININ İSYANI

Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Kurşunoğlu, Denizli SHÇEK çalışanlarının, gerek maddi gerekse manevi olarak yaptıkları hizmetin karşılığını alamadıklarını iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 18 Ocak 2011 Salı, 17:14

Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu,
birkaç kişinin yaptığı yanlış nedeniyle, toplumda tüm SHÇEK (Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu) çalışanlarına kötü gözle bakıldığını belirtti.

HİZMETLERİNİ ANLATTI
Kurşunoğlu, “İlimiz genelinde SHÇEK; 2 çocuk yuvası, 2 huzurevi, 1 erkek yetiştirme yurdu, 1 gençlik merkezi,1kadın konukevi,10 adet çocuk evi, 2 toplum merkezi, yaşlı danışma merkezi ve özürlü evde bakım ünitesi ile Denizlililere kısıtlı olan kadrosu ile canla başla çalışarak elinden gelenin en iyisini yaparak hizmet vermektedir. SHÇEK çalışanları ilimizde olduğu gibi vatanımızın her köşesinde, özverili bir şekilde çalışmaktadır. SHÇEK toplumun her kesimine hizmet vermektedir. İlimizde 2010 yılından beri başarı ile uygulamaya konmuş olan çocuk evleri projesiyle kimsesiz çocuklarımız aile ortamına kavuşmuş, bu örnek çalışma neticesinde şuanda 10 çocuk evinde 60 çocuğa hizmet verilmekte olup, ülkemizde bu hizmetin yaygınlaştırılmasında il müdürlüğümüz öncülük etmektedir. Denizli ve çevre illerin yaşlı nüfusunun yüksek olması ve kuruma yapılan yoğun yaşlı başvurusu nedeniyle yaşlılar huzurevlerinde sıraya alınmakta idi, bu yoğunluğu azaltmak için bir İlçemizde huzurevi açıldı, yakın bir gelecekte de ilimiz üçler mevkiinde inşaatı biten yeni bir huzurevi açılacak. İnsanlara yardımcı olmak, meslek sahibi olmalarına yardımcı olmak üzere biri sevindikte bir diğeri Meska evlerinde olmak üzere 2 tane toplum merkezi açıldı. Korunma altında olan çocuklarımızın rahat bir şekilde aile ortamında yaşar gibi olmaları için 10 adet Çocuk evi açıldı Aynı dönemde; birçok özel ve resmi sosyal hizmet kuruluşu açılmıştır” dedi.

“ÜLKEMİZDEKİ EN MAĞDUR KESİM”
SHÇEK çalışanlarının çalışma zorlukları ve ekonomik açıdan ülkemizdeki en mağdur kesimlerden olduğunu dile getiren Kurşunoğlu, “2007 yılında 20 civarında olan koruyucu aile sayısının Valilik, STK, çeşitli kurum ve kuruluşların da desteğini alarak yapılan kampanyalar sonucu 2010 yılında 40 çocuk koruyucu aileye yerleştirilmiştir. Denizli İli Koruyucu Aile, Çocuk Evleri, Özürlü Evde Bakım, Aileye Dönüş Projesi ile Türkiye’ ye örnek çalışmalara imza atmıştır. SHÇEK İl Müdürlüğü150 kamu görevlisi ve 180 özel hizmet alımı ile Denizlililere ve çevre illerde yaşayan binlerce kişiye hizmet götürmüştür. SHÇEK çalışanları toplumun her kesimine hizmet götürmekte birbirleri ile yarışmaktadır. Fakat bunun karşılığını gerek maddi gerekse manevi olarak alamadığı gibi birkaç kişinin yaptığı olumsuz davranışlar yüzünden tüm SHÇEK çalışanlarına kötü gözle bakılmaktadır” dedi.

“YIPRANMA PAYI VERİLMESİ GEREKİR”
Kurşunoğlu, “SHÇEK çalışanları çalışma zorlukları ve ekonomik açıdan ülkemizdeki en mağdur kesimlerdendir. Siz hiç öksüz yetim bir çocuğa annelik, babalık yaptınız mı? Siz hiç huzurevindeki bir yaşlının oğlu, kızı, kardeşi, torunu oldunuz mu? Olamazsınız. Çünkü SHÇEK ‘de çalışmıyorsunuz. Söylemek istediğimiz, elbette hizmet üreten kurumlarımızda eksik, hata, kusur olabilir. Ancak, bunları dile getirirken rakamların doğru, haber kaynaklarının da objektif olması gerekir. Vatanımızın her köşesinde ve her kesimden insanlarla çalışan, dertlerine derman olan, bazen anne bazen baba bazen kardeş bazen evlat olan bazen bir özürlüye koltuk olan, sorunlarını paylaşan SHÇEK çalışanları devlet büyüklerinden biraz daha ilgi beklemekteler ve bunda da haklı olduklarına inanmaktadırlar.
SHÇEK Genel Müdürlüğü tarafından çıkartılan Ek Ders Yönetmeliği 2000 yılından beri sürekli olarak değişikliklere uğratılmakta ancak, bu değişiklikler sadece belli bir sınıfı kapsamaktadır. Aynı kurumda çalışıp hemen hemen aynı işi yapan personellerden bazıları ek ödeme alırken bir grup meslek elamanı ek ödemeyi alamıyor buda iş barışını bozmaktadır. Belirli personel Ek Ders ve Egzersiz ücreti ile korunmakta, ya da kadro karşılığı Sözleşmeli yapılmaktadır. Oysa bu kurumda emeğiyle büyük, ama adını duyuramayan Bakıcı Annesiyle, Hizmetlisiyle ve GİH sınıfı çalışanları ile yani kurumun her kademesinde görev yapan personeli bugüne kadar hep unutulmuş ya da görmezden gelinmiştir. SHÇEK çalışanları gerek psikolojik gerekse fiziksel olarak yıprandıkları için tüm çalışanlara yıpranma payı verilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

“ÖZLÜK HAKLARDAN YOKSUNLAR VE HOR GÖRÜLÜYORLAR”
SHÇEK çalışanlarının özlük haklardan yoksun olduklarını belirten Kurşunoğlu şöyle konuştu: “Sık sık Ek Ders Yönetmeliğini değiştirmek, kadro karşılığı sözleşme getirmektense Başbakanlık tazminatına bir düzenleme getirilip herkesin hak ettiği ücretin verilmesi en adil yöntem olmalıdır. Emeğiyle büyük ama adıyla küçük gördükleri bu personellerimizin, kimi 3,00 TL, kimi 4,50 TL başbakanlık tazminatı almaktadırlar. Ancak yıllardır her yönetim döneminde Başbakanlık tazminatı masallıyla uyutulmuşlar, özlük hakları söz konusu olunca SHÇEK Genel Müdürlüğü gerekli adımları atmamıştır. Yıllardan beri Başbakanlık Tazminatı adı altında 3,00 TL 3,75 TL 4,50 TL gibi, utanç verici miktardaki bu ücretin artırılarak katsayıya bağlanmasını ve SHÇEK’te işlenen bu ücret adaletsizliğine son verilmesi için gerekli girişimlerin biran önce yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı