REKLAMI GEÇ

Suudi Arabistan’ın 500 milyar dolarlık yatırımında Denizlili tedarikçi

Suudi Arabistan’ın 500 milyar dolarlık yatırımında Denizlili tedarikçi

Tarihin en büyük mega şehir yatırımı Suudi Arabistan’ın Kızıldeniz kıyısında Neom ismiyle inşa ediliyor. Denizlili çelik imalatçısı Kocaer Çelik, dev projeye kayıtlı tedarikçi firmalardan biri oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ocak 2024 Cuma, 17:22

Denizli’nin en büyük çelik imalatçılarından Kocaer Çelik, tarihin en büyük yatırımlarından birinin tedarikçisi oldu. Suudi Arabistan’ın 500 milyar dolar maliyetle kuracağı mega şehrin çelikleri Denizli’den gidecek. Kızıldeniz kıyısında kompleks bir yaşam alanı yaratma amacıyla başlayan mega şehir etap etap yükseliyor.

Kocaer Çelik, Neom ismi verilen mega şehrin tedarikçilerinden biri oldu. Firma, durumu Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

KAP’a bildirilen açıklamada, “Şirketimiz, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) tarafından hayata geçirilen 500 milyar dolarlık Neom megaşehir projesinde kayıtlı tedarikçi olarak onay almıştır.

Suudi Arabistan’ın kuzeybatı bölgesinde Kızıldeniz’in kıyısında, dört bölgeden oluşacak olan Neom şehrinde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması öngörülmekte ve projenin ilk bölgesinin inşasının 2024 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Bu proje ile, 2022’de yurtdışı satışlarımızın %19’unu gerçekleştirdiğimiz MENA (Orta Doğu-Kuzey Afrika) bölgesine olan satışlarımızın güçlenmesini öngörüyoruz” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı