REKLAMI GEÇ

T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı, KOBİ’lere 30 milyon lira dağıtacak

T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı, KOBİ’lere 30 milyon lira dağıtacak

T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı, güçlü sanayi ve temiz üretim mali destek programlarından oluşan teklif çağrısının duyurusunu yaptı. Projede kapsamında 30 milyon liralık kaynak ayrıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2019 Salı, 13:13

Güney Ege Kalkınma Ajansı, kar amacı güden işletmelere yönelik “Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programı” kapsamındaki proje teklif çağrısını yaptı. Çağrıda 30 milyon liralık bir kaynağın uygun bulunan başvuru sahiplerine kullandırılmasının planlandığı belirtildi. KOBİ’lerin yararlanabileceği çalışmada kaynağın 25 milyon lirası “Güçlü Sanayi Mali Destek” programında, 5 milyon lirası ise “Temiz Üretim Mali Destek” programında kullanılacak.

“Güçlü Sanayi Mali Destek” programında bölgede yüksek katma değer ve yenilik odaklı sanayi üretiminin artırılması, sektörlerin rekabet gücünün geliştirilmesi amaçlanırken bu programa KOBİ’lere asgari 100 bin lira azami ise 750 bin lira destek sağlanacak. “Temiz Üretim Mali Destek” programında ise bu rakam 100 bin lira ile 500 bin lira olarak açıklandı.

GEKA, 2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında yürütülecek mali destek programlarıyla ilgili bölge paydaşlarını ve uygun başvuru sahiplerini bilgilendirmek amacıyla; Aydın, Denizli,
Muğla il ve ilçe merkezlerinde 25 Şubat 2019 tarihinden itibaren bilgilendirme toplantılarına başlayacak.

Diğer taraftan GEKA proje ile ilgili detaylı bilginin (geka.gov.tr) adresinden, başvuruların ise (https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr) adresinden 13 Mayıs 2019 tarihine kadar yapılabileceğini bildirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı