REKLAMI GEÇ

Tekstil sektörünün sorunları analiz edildi

Tekstil sektörünün sorunları analiz edildi

Denizli’de hazırlanan ‘Denizli Tekstil Sektörü Analiz Raporu’na göre, sektör, geleneksel aile şirketleri yönetiminden kurtulup profesyonelleşerek ve Ar-Ge, pazarlama, inovasyonu arttırarak düşük karlılıktan kurtulabilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Aralık 2015 Pazartesi, 17:06

Ferah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)

GEKA’nın desteğiyle Denizli Ticaret Odası ve MÜSİAD tarafından yapılan analizde 102 tekstil firması mercek altına alındı. 12 bin 500 işveren, yönetici ve işçi ile yüz yüze görüşüldü. Analiz raporu kitaplaştırıldı ve 1000 adet bastırılıp, şirketlere gönderildi.

denizli-musiad-tekstilin-recetesi-ic

ANALİZLER ÖNEMLİ
MÜSİAD Denizli Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Şube Başkanı İsmail Biltekin, “Projeyi gerçekleştirmekteki ana hedef; Denizli’de öne çıkan ve kümelenen tekstil sektörünün dünya ile rekabetini arttırması için fizibilite çalışmasıdır. Risklere yönelik tedbirlerin alınması için ortaya çıkan analizler önemli. Dünyada kullanılan her 10 bornozun 8’i ile her 10 havlunun 8’i Denizli’de üretiliyor. Üretim kapasitemiz yüksek. Ama üretim yeterli değil. Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerinin arttırılması gerekiyor. Akademisyenlerin desteğiyle yapılan tekstil analizinde Denizli’de üretim ve pazarlama, sisteminin hala geleneksel olduğunu gördük. Şirketleri hala aileler yönetiyor. Şirketler kurumsallaşmalı ve profesyoneller tarafından yönetilmelidir. Denizli tekstil sektörünün karlılığı düşük. Tasarım, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları çok yetersiz. Denizli tekstil sektörünün profesyonelce kurumsallaşmaya ihtiyacı var. Denizli’de 2 bin yıldır tekstil sektörü var ama yeni dünya düzenine uyum sağlayamazsan yok olursun. Yaptığımız analizin sektöre yol gösterip, ışık olacağını düşünüyoruz” dedi.

MARKALAŞMA VE ÜRÜN GELİŞTİRME ZORUNLU
Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Habib Yıldız, tekstil sektöründe markalaşma, tasarım ve ürün geliştirmenin şart olduğunu söyleyerek, “Denizli’nin yaptığı 3 milyar dolardan fazla ihracatın yarısından çoğunu tekstil sektörü yapıyor. Denizli ekonomisinin lokomotifi olan bu sektör global ekonomide kendini yenilemelidir, geliştirmelidir” diye konuştu.

YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLARA YÖNELMEK GEREKİYOR
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ise, tekstil sektöründe yenilikçi, markalaşma ve tasarım çalışmalarına destek verdiklerini belirterek, “Denizli tekstil sektöründe iyi durumda ama çok daha iyi yerlere gelmelidir. GEKA olarak firmalarımızın projelerine destek veriyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı