REKLAMI GEÇ

“THK UÇAK ÜRETECEK”

“THK UÇAK ÜRETECEK”

THK Genel Başkan Yardımcısı Kayhan, Ankara’da açacakları vakıf üniversitesiyle, Türk Hava Kurumu’nun, kendi uçaklarını üretebilecek teknolojiyi yakalayacağını söyledi. Kayhan, “Türkiye araba üretemezken biz kendi uçağımızı üreteceğiz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Şubat 2011 Cumartesi, 18:27

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkan Yardımcısı İsmet Kayhan, THK Denizli Şubesi’nin açtığı, Model Uçak Rehber Öğretmen Kursu’nun sertifika dağıtım törenine katıldı. Kursu başarıyla tamamlayan 16 öğretmene, sertifikalarını veren Kayhan, Türk Hava Kurumu’nun, kendi uçağını üreteceğini söyledi.

“Vakıf üniversitesi kuruyoruz”
Kayhan, kendi uçaklarını üretebilmek için ilk planda bir üniversite kurmayı planladıklarını ve bunun için YÖK (Yüksek Öğretim Kurulu)’e başvurduklarını belirterek, “YÖK’ün onay vermesiyle THK, kendi uçağını üretecek bir üniversiteye sahip olacak. Üniversite için önce vakıf kurduk ve gayrimenkullerimizi oraya devrettik. Üniversite ile ilgili altyapı hazırlıklarımızı tamamladık. Üniversitemiz Ankara Ulus’ta hizmet verecektir. Burada, pilot, hostes, uçak bakımcısı gibi birçok konuda öğrenci yetiştireceğiz. Türkiye araba üretemezken, biz kendi uçağımızı üreteceğiz. Bununla ilgili şimdiden çalışmalara başladık” dedi.

“Öncelikli hedef, yangın söndürme uçağı üretmek”
Kayhan, en büyük hedeflerinin ilk etapta yangın söndürme uçağı üretmek olduğunu belirterek, “İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı ve Antalya Karain Havaalanı’nda uçak bakım atölyeleri kurduk. Yalnız Türkiye’de değil Dünya genelinde yangın söndürme filosu kuracağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı