REKLAMI GEÇ

Tosunoğlu, Cidde’de isyan etti

Tosunoğlu, Cidde’de isyan etti

Cidde’ye giden DSO Meclis Başkanı Tosunoğlu, burada yatırımcılara sağlanan kolaylıkları görünce, isyan etti.

/ DENİZLİHABER / 22 Nisan 2011 Cuma, 18:10

Denizli Sanayi Odası (DSO), Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu başkanlığındaki heyetle Suudi Arabistan’ın en önemli ticaret ve sanayi kentlerinden Cidde’ye çıkartma yaptı.
Heyette; DSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden İbrahim Savun, Mehmet Boyar, İsmail Hakkı Gerelioğlu, Yüksel Arpacı, Kemal Caner’in yanı sıra Genel Sekreter Dr. Bülent Uygun yer aldı. Heyet ilk olarak Cidde Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Heyeti burada Cidde Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ziad Bassam Al Bssam ve Genel Sekreter Adnan H. Mandourah’tan oluşan kalabalık bir oda yönetim kurulu üyeleri ve iş insanları karşıladı.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Ciddeli ve Denizlili heyetler, iş imkanları ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi üzerinde durdular. Görüşmelere Türk-Suud İş Heyeti’nden Adnan M. S. Özçiçek de katıldı. Heyetler daha sonra yemeğe geçti. Yemeğe Türkiye’nin Cidde Başkonsolosu Salih Mutlu Şen de iştirak etti.

“Türk-Suudi Sanayi Bölgesi kurulacak”
DSO Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, ziyaret amaçlarının öncelikle tanışmak ve Denizli’nin Suudi Arabistan’da bilinirliğini artırmak olduğunu söyledi. Tosunoğlu, “Bu ziyaretimizde gördük ki, birlikte yapabileceğimiz çok şeyler var. Cidde kenti, önemli kalkınma yatırımlarına imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler son dönemlerde ciddi gelişme kaydetti. Görünür bir gelecekte, Türk-Suudi Sanayi Bölgesi’nin hayata geçirilmesi planlanıyor. Biz de Denizlili sanayiciler olarak bu büyük girişime ön ayak almalıyız. Umuyorum ki bu ilk tanışma ziyaretini, başka karşılıklı iş gezileri ve görüşmeler izleyecek. Başta Cidde olmak üzere Suudi Arabistan’ın diğer kentleri, Denizlimiz açısından önemli potansiyellere sahip. Bu ve benzer çalışmalarla, söz konusu potansiyeli değerlendirebilmeliyiz” diye konuştu.

“Yerli yatırımcıları küstürme lüksümüz yok”
DSO Meclis Başkanı Tosunoğlu, “Bu ziyaretin bizim açımızdan bir başka çarpıcı noktası ise Suudi Arabistan gibi doğal kaynaklarının zenginliğiyle nam salmış bir ülke bile, yatırımcıları kendisine çekmek için her türlü kolaylığı göstermesine ve bu konuda ciddi çabalar harcamasına karşın, bizim yerli yatırımcılara bin bir güçlük çıkararak adeta onları küstürmemizdir. Yatırımcılarımız konusunda çok dikkatli olmalıyız. Çünkü ülkemizin aşa, işe ve üretime ihtiyacı varken, bizim kendi yatırımcımız küstürmek gibi bir lüksümüz olmaz, olamaz da” dedi.

Başkonsolos Şen’e bilgi verdiler
Denizli Sanayi Odası heyeti aynı gün, Türkiye’nin Cidde Başkonsolosluğu’nu da ziyaret etti. Başkonsolos Salih Mutlu Şen tarafından kabul edilen DSO heyeti, Denizli hakkında Başkonsolos Şen’i ve konsolosluk çalışanlarını bilgilendirdi. Başkonsolos Şen, Denizli için başta Cidde olmak üzere, Suudi Arabistan’ın pek çok kentinin, yatırım ve iş yapma açısından güzel fırsatlar sunduğunu belirtti. Başkonsolos Şen, bu fırsatlardan yararlanmak istediklerinde, Denizlili girişimcilere her türlü yardım ve destekte bulunacaklarının altını çizdi. Denizli heyeti, başkonsolosluk önünde, başkonsolosluk çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Cidde iş çevreleriyle çeşitli temaslarda bulunan heyet, çalışma ziyaretini tamamlayarak Türkiye’ye hareket etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı