REKLAMI GEÇ

Türkiye-Afrika İş Forumu’na katılım çağrısı

Türkiye-Afrika İş Forumu’na katılım çağrısı

Denizli Sanayi Odası, üyelerini, 18-20 Ağustos tarihleri arasında, Afrika devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek olan ‘Türkiye-Afrika İş Forumu’na katılmaya davet etti.

/ DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2008 Çarşamba, 00:00

Türkiye-Afrika İş Forumu, 18-20 Ağustos tarihleri arasında, İstanbul-Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. TC Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından, TC Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı desteği ile gerçekleştirilecek olan foruma, tüm Afrika devlet ve hükümet başkanları davet edildi. Foruma, Afrika Ülkeleri Odalar Birlikleri ve önde gelen özel sektör kuruluşlarının başkanları, Afrika Ticaret, Sanayi, Tarım ve Meslek Odaları Birliği Başkanı, Afrika Kalkınma Bankası ve İslam Kalkınma Bankası’ndan üst düzey yetkililer ile birlikte Afrikalı ve Türk özel sektör temsilcileri katılacak. Forum kapsamında, altyapı yatırımları ve inşaat, bilgi transferi, tarım ve madencilik alanlarında sektörel toplantılar ve ikili görüşmeler ile büyük sanayi tesisleri ve organize sanayi bölgelerine ziyaretler düzenlenmesi de planlanıyor.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, DSO üyelerini, foruma katılmaya çağırdı. Keçeci, “Türkiye’nin Afrika’ya yönelik açılım politikasında 90’lı yılların sonundan itibaren ciddi bir dönüşüm yaşanmış olup 1998 yılında “Afrika’ya Açılım Eylem Planı” oluşturulmuştur. Bu çerçevede 2003 yılında “Afrika Ülkeleriyle Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Stratejisi” uygulamaya konulmuş, Afrika ülkelerinde yeni ticaret müşavirlikleri açılmıştır. 2005 yılı Hükümet tarafından “Afrika Yılı” ilan edilmiş, o tarihten bu yana Afrika ile üst düzey ziyaretlerde artış yaşanmıştır. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Aralık 2007’de Lizbon’da düzenlenen 2. Avrupa Birliği-Afrika Zirvesi’ne katılmıştır. Türkiye’nin Afrika Birliği’nin Ocak 2008’de Addis Ababa’da yapılan Zirvesi’nde “stratejik ortak” olduğu kabul edilmiştir. Türkiye son olarak Mayıs 2008’de Afrika Kalkınma Bankası’nın 25. ‘Bölge Dışı Üyesi’ olmuştur. Afrika ülkeleri, sanayilerini geliştirme ihtiyaçları, alt yapı eksiklikleri, doğal kaynakları ve tarım ürünleriyle Türk firmaları için önemli yatırım, ticaret ve ortaklık fırsatları sunmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı