REKLAMI GEÇ

Türkiye’nin en zenginleri listesinde Denizli’den 2 aile var

Türkiye’nin en zenginleri listesinde Denizli’den 2 aile var

Güçlü sanayisini ayakta tutan ailelerin yaşadığı Denizli, Ekonomist Dergisi’nin “En Zenginler Listesi” araştırmasında son 10 yılda geriye düştü. Daha önce Denizli’den 3 ailenin girdiği listede şimdi, Zorlu Holding’in sahibi Ahmet Nazif Zorlu ve Erikoğlu Holding’in sahibi Erikoğlu ailesi var.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Aralık 2023 Salı, 13:00

Ekonomist Dergisi, son 20 yıldır kişisel varlıkların hesabıyla “En Zenginler Listesini” hazırlıyor. Liste, kişisel varlıklarından yola çıkarak en fazla varlığı olanları kategorilendiriyor.

Araştırmaya göre, Türkiye’de 6 milyar dolar serveti ile Koç ailesi, ülkenin en zenginleri listesinin başında. 4-5 milyar arası serveti ile Sabancı ailesi ikinci ve üçüncü sırada.

Listede Denizlili isimler de var. Zorlu Holding’in sahibi Babadağlı iş insanı Ahmet Nazif Zorlu, 2,5-3 milyar dolar serveti ile listenin 13’ncü sırasında yer alıyor.  Özellikle Zorlu geçen yıl 10’ncu sıradaydı.


DENİZLİ’NİN DURUMU
Listede her zaman kendine yer bulan Erikoğlu Holding’in sahipleri Erikoğlu ailesi bu yıl listede 500-750 milyon dolar serveti ile 99’ncu sırada. Ailenin Denizli’de başta Er-Bakır olmak üzere sayısız yatırımı var. Ayrıca eğitim ve sağlığa yaptıkları katkıyla da tanınan aile 2014 yılında listede 90’ncı sıradaydı.

Denizli’nin listede geriye düşmesinin tek nedeni bu iki ismin arka sıralarda yer alması değil. Denizli’de 10 yıl öncesinde kendine 90’ncı sıralarda yer bulan Abalıoğlu ailesi bu yıl da listeye giremedi.

Ayrıca dergi, bu sayısında “Zenginlerin enflasyonla imtihanı” konulu bir analiz de yayımladı. Enflasyon faktörü, listedeki değişikliğin başka bir izahı olabilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı