REKLAMI GEÇ

TÜRKONFED Başkanı Kadooğlu: Gün ayrışma değil birlik günü

TÜRKONFED Başkanı Kadooğlu: Gün ayrışma değil birlik günü

Güney Ege Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu’nun (GESİFED) ev sahipliğinde gerçekleştirilen !İç İletişim” toplantısına katılan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, iş dünyasına çağrı yaptı, “Gün ayrışma değil, birlik ve beraberlik günü” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2017 Cumartesi, 17:56

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ve Güney Ege Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu (GESİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay Salgar ile 12 dernek temsilcisinin katılımıyla Dedeman Park Otel’de “İç İletişim” toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı TÜRKONFED’in tanıtım videosunun izlenmesiyle başladı, ardından faaliyet sunumu yapıldı. GESİFED’in kurucu Başkanı Mehmet Salih Başöz’e TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu tarafından plaket verildi.

Bodrum Esnaf Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin (BESİAD) GESİFED’e üyelik töreni gerçekleştirildi, BESİAD Başkanı İbrahim Emre Köroğlu’na TÜRKONFED rozeti takıldı.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, konfederasyonun amacının sektörleri, bölgesel dernekleri, büyük işadamları derneklerini, kadın derneklerini bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Kadooğlu, “En önemli misyon ise kimsenin ideolojisine ve fikrine bakmadan ilerlemek. Çünkü kimin düşüncesi varsa kendine. TÜRKONFED’i tek bağlayan düşünce bu ülkenin katma değerlerine katkı sağlayabilmek. Amacımız bu ülkenin bütünlüğüne, geleceğine katkı koyabilmek, istihdam sağlayabilmek, ihracat yapabilmektir” dedi.

22 bölgesel federasyon, 3 sektörel federasyon olmak üzere Türkiye genelinde 190 derneğe sahip olduklarını ifade eden Başkan Kadooğlu, 24 bin iş insanını ve 40 bin şirketi temsil ettiklerini söyledi.

“TÜRKONFED BEN HER ZAMAN DİYORUM TÜRKİYE’NİN AYNASIDIR”
Türkiye’de 7 milyon kişiye istihdam sağladıklarını anlatan Başkan Kadooğlu, “Türkiye’de ihracatın yüzde 55’i TÜRKONFED üyeleri tarafından yapılmaktadır. Diğer bir özelliği Türkiye’deki KOBİ’lerin ve Türkiye’deki en büyük dernekleri bir arada tutan bir yapıya sahibiz. Gönüllülük ve bağımsızlık üzerine kurulan bir yapıyız. Ülkemizin şuanda en çok ihtiyaç duyduğu o süreci gerçekte TÜRKONFED yapıyor. TÜRKONFED ben her zaman diyorum Türkiye’nin aynasıdır. Çünkü TÜRKONFED salon federasyonu değil saha federasyonudur. Biz hep sahalardayız. Her zaman sanayicilerimizin üreticilerimizin yanında yer alıyoruz. Üyelerimizin sorunlarını sıkıntılarını her zaman gündeme getirmek istiyoruz. Bazı konuları önceden dile getiriyoruz” konuştu.

“BİR ÜLKEDE 50 YILDA YAŞANMAYACAK ŞEYLERİ YAŞADIK”
Türkiye’nin 1 yılına bakıldığında bir ülkede 50 yılda yaşanamayacak olayların yaşandığına değinen Başkan Kadooğlu, “Hepimiz kötü süreci yaşadık. Seçimler, hayırlar, darbe girişimi, ekonomik kriz yaratılmaya çalışılması, ülkenin terör ile hırçınlaşmasına sebebiyet verilmesi. 15 Temmuz’dan sonra TÜRKONFED olarak Türkiye’deki bütün derneklerimize federasyonlarımıza ayakta olmamız gerektiğimizi düşündük. Ekonomi Bakanlığı başkanlığında bir topluluk kuruldu. Bütün dünyada Türkiye algısını düzeltmek için kampanyalar, toplantılar, seyahatler gerçekleştirdik. Hiçbir programımızı iptal etmedik. Aksine üzerine tüm sorun olan bölgeleri gezmeye çalıştık” dedi.

“GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ”
Bu zorlu süreçte en önemli unsurun birlik ve beraberliği kaybetmemek olduğunu anlatan Kadooğlu, “Gün kavga değil, birlik ve beraberlik günü. Hepimizin ülke için çalışmamız gerekiyor. Her şey yoluna girdikten sonra kim ne yapıyorsa yapsın. Bugün ayrışma, kutuplaşma günü değil. Biz iş dünyası olarak en büyük bedelleri ödüyoruz. Hepimiz şirketlerimizde bir kriz yaşıyoruz. Bugün böyle bir sorun içindeyken bizim kenetlenmemiz gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı