Üniversite-sanayi şirkette buluşacak

Denizli’de, üniversite sanayi işbirliğinin oluşturulması için bir şirket kurulacak. Şirket yapısının nasıl olacağına, şirket yapıları incelenip daha sonra karar verilecek. Şirketin kurucu mütevelli heyetinde ise akademisyenler ve sanayiciler bulunuyor.
/ DENİZLİHABER / 21 Eylül 2010 Salı, 17:32
Pamukkale Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için arama konferansı düzenledi. Denizli Üniversite Sanayi İşbirliği Platformu (DÜSİP) tarafından, Denizli Sanayi Odası tarafından seçilen, sınırlı sayıda katılımcı ile yapılan konferansta, önemli kararlar alındı.
Pamukkale Üniversitesi Senato Salonu’nda yapılan konferansa; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, Türkiye ÜSİM (Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi) Platformu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest, akademisyenler ve Denizlili sanayiciler katıldı.
Türkiye Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi Platformu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest’in yönettiği konferansta, üniversite ve sanayi işbirliğinden beklentiler detaylı bir şekilde ele alındı. Konferansın ilk bölümünde, üniversite ve sanayicilerin yaşadığı sorunlar, beklentiler ve çözüm yolları tartışıldı. Öğleden sonraki oturumda ise alınan kararlar ve sonuçlar ortaya kondu.
Şirket kurulacak
Konferans sonunda önemli kararlar alındı. Üniversite sanayi işbirliğinin oluşturulması için bir şirket kurulacağı, şirket yapısının ise USAM, SAM vb. şirket yapıları incelenerek, bir ay içinde oluşturulacağı sonucuna varıldı. Şirketin kurucu mütevelli heyeti ise Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Abalıoğlu Holding CEO’su Dr. Faruk Güler, Zorlu Enerji temsilcisi Osman Karabay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Karaalp’den oluşturuldu.
“Denizli’nin çehresi değişecek”
Denizli Sanayi Odası ve Pamukkale Üniversitesi’nden isimlerin bir araya gelerek beyin fırtınası yaptığını belirten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, üniversite-sanayi işbirliği mekanizmasının nasıl olacağına karar verildiğini söyledi. Mekanizmayı oluşturmak üzere bir mütevelli heyetin kurulduğunu ifade eden Ardıç, bir ay içinde Teknopark’ta bu mekanizmanın hayata geçirileceğini söyledi. Ardıç, “Hedefimiz öğretim üyelerimizin rahatça ar-ge yapacakları bir ortam, sanayicilerin de sorunlarıyla başvuracakları bir kapı yaratmak. Bu kapı, iki tarafı birbirine bağlayacak bir ara yüz olacak. 10 yıl sonra bu mekanizma sayesinde Denizli’nin çehresi değişecektir” dedi.