REKLAMI GEÇ

Urla’da Konaklayabileceğiniz En İyi Oteller

Urla’da Konaklayabileceğiniz En İyi Oteller

Ege bölgesinin en güzel ve en şirin tatil bölgeleri arasında yer alan Urla, gerek tarihi gerekse doğal güzellikleriyle çok önemli bir konumda yer alır. Urla, oldukça temiz havası, küçük ve şirin köyleri, sakinliğin ve huzurun en iyi şekilde hissedildiği bir bölge olarak bilinir.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mart 2021 Çarşamba, 12:04

Antik çağlara kadar uzanan tarihi geçmişi bulunan belde Urla Otelleri sayesinde yerli ve yabancı turistlerin tarihe tanıklık etmesini sağlamaktadır. Geçmiş dönemden günümüze kadar yapılmış olan kazı çalışmaları sonucunda Urla’nın tarihi incelendiğinde 4.000 yıl kadar önceye uzandığı görülmektedir. Urla eski ismiyle Klazomenai, geçmiş dönemlerde Roma, Pers ve Bizans imparatorluklarının belirli zaman içerisinde sınırları içinde yer almıştır. 1071 yılından itibaren Türklerin Anadolu’ya girmesinin ardından sırasıyla Selçuklu, Anadolu beylikleri ve son olarak Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde kalarak günümüzde Türkiye Cumhuriyeti toprakları içinde bulunan en özel ve en güzel tatil beldelerinden biridir.

Urla’da Gezilecek Yerler
• Çeşmealtı: Urla merkeze yaklaşık 5 kilometrelik bir mesafede bulunan çeşmealtı, İzmir ve çevre illerden gelen yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de akın ettiği bir bölgedir. Çeşme altında bulunan yazlık ev ve birbirinden konforlu otellerin bulunması, huzur ve sakin bir bölge olması sebebiyle ziyaret edilmektedir. Ayrıca çeşme altında gündüz 12 adaya gidip görebilmeniz için birden fazla tekne turları bulunmaktadır. Gündüz çeşmealtı olduksa sakin olsa da gece hayatı da bir o kadar hareketli ve eğlenceli geçmektedir.
• Malgaca İçmeleri: Urla merkeze 10 kilometrelik bir mesafede bulunan malgaca içmeleri, Urla’nın eşsiz güzelliğini ve tertemiz havasını içinize çekmek için en iyi bölgelerden bir tanesidir. Ege’nin sıcaklığından tertemiz denize girerek serinleyebilir ve keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Ayrıca malgaca içmelerinin deniz suyu sıcaklığı 25 derece olsa da oldukça tuzludur.
• Klazomenai Antik Kenti: Klazomenai Antik kenti, 12 iyon kenti arasında bulunmaktadır. Geçmiş dönemlerde oldukça önemli bir konumda olsa da yılların geçmesiyle eski değerini kaybederek kendi haline bırakılan bir kenttir. 1921 yılında Yunan arkeologlar tarafından kazı çalışmaları başlatılmıştır. Ayrıca Kültür Bakanlığı da ilk kazı çalışmalarına 1979 yılında başlayarak bazı çalışmalar gerçekleştirmiş ve bu çalışmalar sonucunda bulunan tabakaların Erken Tunç çağına kadar uzandığı açıklanmıştır.
• Sanat Sokağı: Urla ziyareti sırasında gidebileceğiniz en güzel ve en özel yerler arasındadır. 2010 yılında sadece birkaç sanatçı insan tarafından cadde üzerine kurulan atölyeler sayesinde sanat etkinlikleri başlatılmış ve ünü hızla yayılarak yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmiştir.


Urla’da Konaklayabileceğiniz En İyi Oteller
Tertemiz havası, doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin Ege bölgesinde en fazla ziyaret ettiği bölgeler arasında bulunan Urla, tatilinizin en iyi şekilde ve huzurlu geçirebilmeniz için en doğru seçimdir. Ancak Urla ziyaretinizde en iyi konforu ve huzurlu bir konaklama yapabilmeniz için https://www.gezinomi.com sitesinde bulabileceğiniz oteller arasında en iyi hizmeti veren otelleri sizin için sıraladık.


• Maison Vourla Hotel: Urla merkeze 5 kilometre ve hava alanına 50 kilometre mesafede buluna bu tesiste toplamda 20 oda bulunmaktadır. Urla otelleri arasından en iyi hizmeti veren ve müşteri memnuniyetini en önde tutan oteller arasındadır.
• İyonya Hotel: Urla merkezde bulunan bu tesiste toplamda 46 oda bulunmaktadır. Ayrıca balkon ve teraslı oda seçenekleriyle hizmet sunan bu tesis Hava alanına 55 kilometre ve otogara ise 10 kilometre mesafede bulunmaktadır.
• Two Rooms Hotel: Urla merkeze 10 kilometre bulunan bu tesis, mimarisiyle oldukça dikkat çeken ve ilgi uyandıran tesisler arasındadır. Oldukça özel bir konsepte ve kaliteli hizmet anlayışıyla yerli ve yabancı turistlere en iyi konaklama hizmetini sunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı