REKLAMI GEÇ

Yaz sebzelerinin fiyatı bile uçtu, Denizli’nin yıllık enflasyonu yüzde 16,72 oldu

Yaz sebzelerinin fiyatı bile uçtu, Denizli’nin yıllık enflasyonu yüzde 16,72 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu Ağustos ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Özellikle yaz sebzesi ve fiyatlarının yüzde 50’ye yakın arttığının TÜİK tarafından da açıklanmasıyla enflasyon da geçen aya göre yüzde 1,51 arttı, yıllık enflasyonu yine Türkiye ortalamasının üzerinde çıkarak yüzde 16,72 oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Eylül 2021 Cuma, 11:18

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksini (TÜFE) yayımladı. Denizli’yi de kapsayan Aydın, Denizli ve Muğla bölgesinin ortak verilerine göre; özellikle yaz sebzesi ve meyvelerinin fiyatlarının artmasıyla enflasyon da arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksine göre, Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,51, 2020’nin Ağustos ayına göre yüzde 21,46 arttı. Denizli’nin yıllık enflasyonu yüzde 16,72 oldu.

Türkiye genelinde ise 2021 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,12,, yıllık enflasyon ise yüzde 15,78 oldu. Denizli’nin enflasyonu, son üç aydır olduğu gibi, yine Türkiye ortalamasının üzerinde çıktı.

EN BÜYÜK ARTIŞ GIDADA
TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun, ana harcama gruplarına göre en fazla artışın yüzde 4,46 ile “gıda ve alkolsüz içecekler” grubunda, Türkiye genelinde de en fazla artışın yüzde 3,18 ile “gıda ve alkolsüz içecekler” grubunda gerçekleştiğini belirtti.

TÜİK’e göre, artık insanların acil ihtiyaç listesinden çıkararak alımını ertelediği, ayakkabı ve giyim ürünlerinde ise enflasyon düştü. Denizli ve bölgesinde giyim ve ayakkabı grubunda enflasyon Yüzde 2,68 geriledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı