REKLAMI GEÇ

Yeni yükleme istasyonu kurulacak

Yeni yükleme istasyonu kurulacak

Ahmet Nazif zorlu Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılaması planlanan Yükleme Merkezi’nin hem bölgeyi hareketlendireceği, hem de sanayicinin yükünü hafifleteceği belirtildi. Bölgeyi inceleyen Vali Ahmet Altıparmak, proje paydaşlarına talimat verdi, hızla fizibilite raporu hazırlanmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Eylül 2016 Cumartesi, 09:00

Vali Ahmet Altıparmak, Ahmet Nazif Zorlu Organize Sanayi Bölgesinde, üretilen ürünlerin Aliağa Limanı’na ulaşımını kolaylaştıracak, firmaların taşıma maliyetlerinin azaltılması ve mevcut demiryolu hatlarının daha verimli kullanılabilmesi amacıyla yapımı planlanan yeni Yükleme İstasyonun İltisak (Kılçık) hattında incelemelerde bulundu.

denizli-yukleme-merkezi-vali-altiparmak-ic

İnceleme gezisinin ardından Vali Altıparmak başkanlığında proje paydaşları ile toplantı düzenlendi. Valilik’te gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, Yük Müdürü Müslüm Yurdakul, Yol Müdür Yardımcısı Mustafa Keskin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, TCDD İşletmesi Gar Müdürü Adnan Tunca ile konu ile ilgili teknik görevliler katıldı.

15 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK
TCDD 3. Bölge Müdürlüğü teknik personeli ile Büyükşehir Belediyesi görevlileri slayt eşliğinde, yapılması planlanan Yükleme İstasyonu hakkında teknik bilgiler verdi. Buradaki bilgilendirmede, Islah Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 45 dekarlık alanda yapılması planlanan Yükleme Merkezi ve 5 km’lik kılçık hattı ile ilgili olarak plan değişikliğinin belediye tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. TCDD yetkilisi, projenin uygulanabilirliği konusunda kurum olarak pozitif olduklarını ve toplam 15 Milyon TL maliyetle yapılabileceğini belirterek; “TCDD Yönetim Kurulunun bu tür projeler için iki seçeneği var. Birincisi Islah Organize Sanayi Bölgesindeki yük kapasitesinin 350 bin ton olduğu ve bu durum karşısında da Yükleme İstasyonunun yapım maliyetinin 2 yılda karşılayabileceğini tespit ettiklerini, yada bu taşıma tonajı gerçekleşmediği takdirde eksik kalan taşıma tonajı ücretinin ödenmesi, şeklinde yapılabilir” dedi.

denizli-yukleme-merkezi-vali-altiparmak-ic-1

VALİ FİZİBİLİTE RAPORU İSTEDİ
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, yeni yükleme istasyonu hattı ile ilgili sanayicilerden talep geldiğini belirterek, sanayi alanlarının daha önceden planlanması ve kılçık sistemine göre projelendirilip, kapıdan kapıya yapılacak bir taşıma sistemi şeklinde rantabl bir lojistikten söz edilebileceğini belirtti.

Tersane imalathanelerinde kullanılan bu sistemi Denizli’de sanayi alanlarına da yerleştirip hayata geçirmek istediklerini anlatan Vali Altıparmak, paydaşlara fizibilite raporlarının hazırlanması talimatını verdi. Vali Altıparmak, yeni Yükleme Merkezi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Fizibilite raporunun olmadığı görülüyor. Öncelikle TCDD tarafından bir fizibilite raporu hazırlansın. Daha sonra buradaki sanayi bölgemizde kaç firma var ve bu firmalardan kaçı bu istasyondan yükleme garantisi verecek bunlar da belirlenmeli. Karayolu ve demiryolu maliyetlerini de içeren bir fizibilite raporu GEKA ve Sanayi Odası işbirliği ile hazırlansın. Bu fizibilite raporları üzerinden daha gerçekçi olarak projeyi tekrar görüşüp değerlendirelim.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı