REKLAMI GEÇ

Yılda 1 milyon ton yük taşınacak

Yılda 1 milyon ton yük taşınacak

Yapımına 2007 yılında başlanan Kaklık Lojistik Merkezi, 7 yıl sonra nihayet tamamlandı. Yıllık 250 bin ton olan yükleme-boşaltma kapasitesinin 1 milyon tona çıkarılması hedefleniyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2014 Salı, 17:08

Kaklık Lojistik Merkezi’nde değerlendirme toplantısı yapıldı. Vali Abdülkadir Demir’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Devlet Demiryolları(TCDD) Afyon ve İzmir Bölge Müdürleri ile mermer ve tekstil sektör temsilcileri ve lojistik firma yetkilileri katıldı.
denizli-kaklik-lojistik-merkezi-tamamlandi-ic-jpg

Toplantıda Lojistik Merkezi’nden daha çok firmanın yararlanması için yapılması gerekenlerin masaya yatırılacağını belirten Vali Abdülkadir Demir, “Kaklık Lojistik Merkezi, İzmir Alsancak ve Aliağa Limanlarına daha ucuza yük taşınması hedeflenmektedir. Lojistik Merkezi’n bina ve diğer faaliyetleri tamamlandı. Ancak binanın tamamlanması önemli değil, önemli olan buradaki faaliyetleri artırmak. Bu toplantımızın amacı, ‘Buradaki faaliyetleri nasıl artırabiliriz’ konusunda fikir alış-verişinde bulunacağız” dedi.

Vali Demir, Lojistik Merkezi hakkında da bilgi verdi. Toplam 120 bin metrekarelik alan üzerine iki etap olarak yapımı tamamlanan Lojistik Merkezi’nin 12 milyon TL’ye mal olduğunu belirten Vali Demir, bugüne kadar 1500 ton yük taşımasının gerçekleştiğini açıkladı.

“LOJİSTİK MERKEZLERİ KURU LİMANLARDIR”
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İzmir Bölge Müdürü Selim Koçbay ile Afyon Bölge Müdürü Mehmet Altınsoy, Denizli-İzmir demiryolu bağlantısı hakkında bilgi verdi. Kaklık Lojistik Merkezi’nin ‘Kuru Liman’ olduğunu vurgulayan Selim Koçbay, “Burada ihracatçı firmalara odalar tahsis edeceğiz. Firmalar, tüm gümrük ve eşleştirme işlemlerini burada gerçekleştirecekler” diye konuştu.

“DENİZLİ-İZMİR ÇİFT HAT OLACAK”
TCDD İzmir Bölge Müdürü Koçbay, Denizli-İzmir Demiryolu bağlantısının elektrikli-sinyalizasyonlu çift hat olarak projelendirildiğini söyledi. Koçbay, “Demiryolu projemiz hazır ve ihale aşamasına geldi. En kısa sürede ihalesi gerçekleştirilerek yapımına başlanacaktır. Bunun sözünü aldık. O zaman, demiryolu ulaşımı hem daha hızlı hem de daha güvenli olacaktır” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam eden toplantıda alınan kararların, daha sonra basın ve kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.

Yorumlar

Cihan   -  Bağlantı 27 Mayıs 2014, 19:36

Önce İzmir-Aydın-Denizli arasında Yüksek Hızlı Tren hattı bekliyoruz.
Sonrada Denizli-Antalya arasına YHT bekliyoruz.
İşte o zaman hafta sonları Denizli’de kimse kalmaz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı