REKLAMI GEÇ

Yunanistan ile ticarette ilk hedef buluşma

Yunanistan ile ticarette ilk hedef buluşma

DSO ile İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu, Yunanlı ve Denizlili işadamları arasındaki sanayi ve ticaret ilişkilerini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. İlk hedef, Denizlili ve Yunanlı işadamlarını buluşturmak.

/ DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2008 Salı, 00:00

İzmir Yunanistan Başkonsolosu Haroula Skolarıkou, DSO Meclis Salonu’nda, DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, DSO Meclis Başkanı Sedat Semerci ve odanın yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Ziyarette, Yunanlı ve Denizlili işadamları arasındaki sanayi ve ticaret ilişkilerini güçlendirmek için ilk hedefin işadamlarını buluşturmak olduğu belirtildi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

‘Dostluk temelini işadamları

sağlamlaştıracak’

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, daha önce İzmir Yunanistan Başkonsolosu Haroula Skolarıkou ile kurdukları dostluk sayesinde, Yunanistan-Denizli arasındaki dostluğun temelini iyi attıklarını belirterek, zaman zaman politika ve politikacılar sebebiyle, Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluk ilişkileri zedelense de iki ülkenin halkları arasındaki dostluğun temelinin sağlam olduğunu söyledi. Keçeci, “Bu temeli, sanayi ve ticaret insanları sağlamlaştıracaktır. DSO olarak mutlak surette, Yunanistanlı işadamları ile daha sıkı dostluk ve ticaret ilişkileri içinde olmak istiyoruz” dedi. Keçeci, bu hedefi yakalayabilmek için DSO ve İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu’na önemli görevler düştüğünü belirtti. Keçeci, Yunanlı konuğa Denizli sanayisi hakkında bilgi verdi. DSO Başkanı Keçeci, öncelikli hedeflerinin, Yunanlı ve Denizlili işadamlarını bir araya getirmek olduğunu söyledi.

‘Elimden geleni yaparım’

İzmir Yunanistan Başkonsolosu Haroula Skolarıkou, Denizli’de kendisini dostları ile birlikte gibi hissettiğini belirterek, “Denizlili ve Yunanlı işadamları arasındaki ilişkinin güçlenmesi için elimden geleni yapacağım. Bazen politik sorunlar sebebiyle ilişkiler zedelenebiliyor ama son senelerde iki ülke arasındaki ilişki çok daha iyi. Bunun bir göstergesi de iki ülke arasındaki karşılıklı yapılan ziyaretler. Bütün bunlar, sizin gibi ticaret insanlarının ve halkın gayretlerinin karşılıksız kalmadığı anlamına geliyor. Yunanistanlı işadamları ile daha yakın temasta olmanızı sağlayabilirim. Ancak tabii ki aracı olmaktan öte gidemem” dedi. Başkonsolos, Türk vatandaşlarının Yunanistan’a gidebilmelerini ve çok daha uzun kalabilmelerini sağlamak amacıyla elinden geleni yapacağını söyledi. Yunanistan’ın Denizli’den çeşitli ürünler ithal ettiğini belirten Başkonsolos, “Her iki taraf ta bu ilişkileri geliştirmek için gayret içinde olmalı ki Yunanistan’da Türkiye’ye ihracat yapabilsin. Türkiye’den, demir, mermer, kumaş, peçete, bornoz, kablo, kuru yemiş ithal ediyoruz” dedi. Başkonsolos, Denizli’nin arkeolojik yapısının çok zengin olduğunu, sağlık turizmi açısından önemli bir merkez olduğunu belirterek, Türkiye’ye gelen Yunanlı turistleri buraya yönlendirmenin faydalı olabileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, DSO Başkanı Keçeci, Başkonsolos’a, Denizli’de hazırlanan el yapımı Çeşm-i Bülbül ve seramik tabak ile kenti anlatan CD’lerin ve broşürlerin bulunduğu bir çanta hediye etti.

Denizli, Yunanistan’a; tekstil ve konfeksiyon ürünleri, elektrolitik bakır tel, enerji kablosu, mermer ve traverten ihraç ediyor. 2007 yılında, Denizli’den Yunanistan’a 37 milyon 857 bin dolarlık ihracat yapıldı. Yunanistan’dan Denizli’ye yapılan ithalatın değeri ise 10 milyon 104 bin dolar. Yunanistan, Denizli ihracatında yüzde 1.57’lik bir paya sahip.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı