REKLAMI GEÇ

Zam üstüne zam gören elektrik ve doğalgaz, sanayicinin kömür talebini artırdı

Zam üstüne zam gören elektrik ve doğalgaz, sanayicinin kömür talebini artırdı

Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle maliyetleri artan Denizlili sanayici kömüre dönüş yapıyor. Denizli Sanayi Odası Meclis Toplantısı’nda gündeme gelen ve kömür temininde yaşanan sorunlar, Ege Linyit İşletmesi ile yapılan görüşmeler ile çözüme kavuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2019 Salı, 11:16

Denizlili sanayiciler elektrik ve doğalgaza üst üste yapılan zamlar nedeniyle, kömüre dönüş yapmaya başladı. Sanayiciler kömür konusunda bu yıl, her yıl olduğundan daha fazla kömür talebinde bulundu. Sanayicinin kömür temininde Ege Linyit İşletmesi ile yaşadığı sorun Denizli Sanayi Odası Meclis Toplantısı’nda gündeme geldi.

Her yıl sanayicilerin işletme kapasitelerine göre Ege Kömür İşletmesi’nden kömür talebinde bulunduğunu ve talep edilen kömür miktarından çok çok aşağıda kömür temin edebildiği konusunda Denizli Sanayi Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada “Ege Kömür İşletmesi ile yapılan görüşmeler doğrultusunda bu yıl sanayicilerimiz kömür konusunda sıkıntı yaşamayacak. Ve herkes kapasitesine göre istediği miktarda kömürü temin edebilecek” denildi.

Özellikle bu yıl elektrik ve doğalgaz zamlarının işveren üzerinde maliyetleri ciddi bir şekilde artırmasının kömüre olan talebi yükselttiğinin de belirtildiği DSO açılamasında, bu konunun çözümü konusunda DSO Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu’nun görevlendirildiği ve yapılan çalışmalar ile de sorunun çözüme kavuşturulduğu kaydedildi.

Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu ise konu hakkında, “Kömür tahsis konusu geçen sene ve önceki senelerde olduğu gibi bu sene de Denizli Sanayi Odası’nın gündemindeydi. Ne yazık ki Türkiye Kömür İşletmeleri’nin üretimi, biz sanayicilerin ihtiyacını karşılamaktan çok uzak. Bu nedenle sanayici kömür ihtiyacını dışarıdan sağlamaya çalışıyor ki bunun için de 2,5 kata yakın bedeller ödüyor. Bu nedenle biz sanayiciler olarak bu tahsisler yapılırken sanayicilere öncelik verilmesini istiyoruz. Kendisi de aslen sanayici olan Milletvekilimiz Şahin TİN, geçen sene olduğu gibi bu sene de konuyla ilgilendi ve sanayicimize kömür tahsisini sağladı. Özellikle tekstil sektörü temsilcileri olarak kendisine teşekkürü borç biliriz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı