REKLAMI GEÇ

EVTEKS’E DENİZLİ DAMGASI

EVTEKS’E DENİZLİ DAMGASI

Dünyada tekstil sektörünün en önemli organizasyonları arasında gösterilen İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı (EVTEKS), açıldı. Açılışını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yaptığı fuarda, Denizlili tekstilciler beğeniye sundukları koleksiyonları ile göz doldurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2014 Çarşamba, 14:00

Bu yıl 20. kez düzenlenen ve CNR’da 160 bin metrekare alanda gerçekleşen EVTEKS Fuarı’nın açılış törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, TETSİAD Başkan Yardımcısı Zafer Katrancı, tekstilciler, yerli ve yabancı ziyaretçiler katıldı.

Bakan Zeybekçe, açılış törenindeki konuşmasında, Türkiye’nin ihracatta ileri teknolojili ürünlerin payının yüzde 4 olduğuna dikkati çekerek, TİM Başkanı Büyükekşi’nin “Türkiye’nin cari açık problemi yoktur, Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyon problemi vardır” sözünü anımsattı.

İleri teknolojili ürün ihracatının artırılması için hızla Ar-Ge ve inovasyona geçilmesi gerektiğini kaydeden Zeybekci, “2023’te Ar-Ge’nin milli gelirden aldığı pay yüzde 3 olmalı. Bu olmadan moda, marka ve tasarım olmayacaktır. Hedefimiz 2 trilyon dolar milli gelirden yüzde 3 payın Ar-Ge ve inovasyona ayrılmasıdır. Tüm icraat ve teşviklerimiz o yöndedir” dedi.

Zeybekci, ihracatı artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını, tasarımın Ar-Ge kapsamında teşviki talebinin karşılanması için nihai aşamaya gelindiğini, bundan sonra tasarımın da Ar-Ge kapsamında teşvik edileceğini söyledi.

Diğer konuşmaların ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu yıl 20. kez düzenlenen EVTEKS Fuarı’nın açılışını yaptı ve firmaların stantlarını gezdi. Fuara 85 firmayla katılan Denizlili tekstilciler, beğeniye sundukları yeni koleksiyonlarıyla dikkati çekti.

Bu arada DENİB’de fuarda bir info standı açtı. Stantta Denizli ve DENİB’i tanıtan broşürler dağıtılıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı