REKLAMI GEÇ

Alaton’dan DEGİAD üyelerine 3 sektöre yatırım önerisi

Alaton’dan DEGİAD üyelerine 3 sektöre yatırım önerisi

DEGİAD, Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın ardından Türkiye’nin en önemli işadamlarından biri olan İshak Alaton’u ziyaret etti. Ziyarette tecrübeli işadamı, DEGİAD üyelerine gelecek gördüğü 3 sektöre yatırım yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2014 Salı, 10:14

Denizli Genç İşadamları Derneği yönetimi ve üyelerinin iş dünyasının liderleriyle buluşmasına yönelik kritik ziyaretleri sürüyor. “DEGİAD Liderlerle Buluşuyor” başlığı altında ilk ziyaret bilindiği üzere Arzuhan Doğan Yalçındağ’a gerçekleştirilmişti.

Denizlili genç iş insanları bu kez Türkiye’nin önemli iş adamlarından biri olan İshak Alaton’un konuğu oldu. Alaton’u Alarko merkezinde ziyaret eden DEGİAD’lı üyeler, karşılıklı fikir ve bilgi alışverişinde bulundu.

DENİZLİ NEDEN GERİDE KALDI?
Tecrübeli işadamı Alaton, kendisini ziyarete gelen DEGİAD üyelerine, Anadolu kaplanlarından biri olarak yorumladığı Denizli’nin son yıllarda beklenilen ekonomik çıkışları yapamadığı analizini iletti. “Denizli bir Anadolu kaplanı olarak bence son yıllarda benim beklediğim denli adımlar atamadı” diyen Alaton, DEGİAD üyelerin bu konudaki düşüncelerini sordu.

İŞTE YATIRIM İÇİN 3 SEKTÖR
Alaton ayrıca Denizlili genç girişimcilere önü açık üç sektöre yatırım yapmaları önerisinde de bulundu. Alaton, güneş enerjisi, sağlık sektörü ve yeni medya yani internet tabanlı oluşumlara girmeleri çağrısında bulundu. Bu sektörlerin Türkiye için yeni fırsatlar olduğunu dile getiren Alaton, bu fırsatları erken yakalamanın ekstra fayda sağlayacağının altını çizdi.

İŞ KADINLARINA DİKKKAT!
Yaklaşık 1,5 saat süren görüşme esnasında Denizli hakkında bol bol fikir de alan işadamı Alaton, işadamı tanımının giderek iş insanı tanımına dönüştüğünü, işleri devrettiği kızı Leyla Alaton’dan örnekle anlattı ve “Artık kadınlarımız iş dünyasında biz erkeklere oranla daha önemli başarıların altına imza atıyor. Gelecekte kadınlar, iş hayatının en önemli aktörleri olacaklar” dedi.

Alaton, DEGİAD üyelerine sohbet sonrası “Lüzumlu Adam” ve “Lüzumsuz Adam” başlıklarıyla çıkardığı kitaplarını imzaladı. DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Melek Sözkesen, çok anlamlı ve yararlı geçen bir lider ziyaretini daha geride bıraktıklarını dile getirirken, DEGİAD’ın iş dünyasının liderleriyle yapacağı buluşmaların süreceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı