REKLAMI GEÇ

Besalet Küçüker’in ölümü iş dünyasını yasa boğdu

Besalet Küçüker’in ölümü iş dünyasını yasa boğdu

Denizli’de tekstil sanayisinin önemli isimlerinden, duayen iş insanı Besalet Küçüker’in (82) koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor. İş dünyasının temsilcileri yaptıkları açıklamalar ile duydukları üzüntüyü ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2020 Çarşamba, 16:10

1938’de Babadağ’da dünyaya gelen ve el tezgahında başladığı tekstilde Denizli sanayisinin duayenlerinden biri haline gelen Besalet Küçüker, “Covid-19” teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede dün gece yaşamını yitirmişti.

Kurduğu fabrika ile Denizli tekstiline öncülük eden ve pek çok kişinin yetişmesini sağlayan Küçüker’in vefatı, Denizlili iş dünyasını üzüntüye boğdu.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli iş dünyası olarak, çok değerli bir büyüklerini kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını belirtti.

Her zaman takdir ettikleri ve rehber edindikleri Küçüker’in örnek bir şahsiyet olarak şehrin ticaret ve sanayi tarihinde altın harflerle yerini aldığını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

“Bundan 82 yıl önce dokumacılığın baba mesleği olduğu Babadağ’da, tezgah sesleri arasında dünyaya gözünü açan iş insanımız Besalet Küçüker, Denizli’nin tekstilde sanayileşmeye geçişinde büyük emekleri bulunan duayen isimlerindendi. İşletmelerinde, yıllarca binlerce insanı istihdam etti, iş ve aş verdi. Bizim gibi peşinden gelen kuşaklar için de rehberdi. Çalışma azmi ve başarısıyla, bizlere güzel bir örnekti. Hemşehrilerimizin girişimciliğinin timsali niteliğindeki hayatı, kendisinden sonraki kuşaklara kalan en büyük mirastır. Şehrimizin kalkınmasına sağladığı katkıdan dolayı, Denizli Ticaret Odası olarak duacısıyız. Merhuma Allah’tan rahmet, Küçüker Ailesi, çalışanları ile iş dünyamıza baş sağlığı dilerim.”

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu da, tekstilin duayeni bir büyüklerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, “Küçüker, yaklaşık 70 yıldan fazla tekstille uğraşan, Denizli tekstil sanayisine çok büyük katkısı olan bir büyüğümüzdü. Denizli’nin tekstilde sanayileşmesine öncülük etmiş bir isimdi. Hepimize, bizlere örnek bir kişiydi. İhracatımızın gelişmesinde ve bu seviyelere ulaşmasında büyük emekleri olan duayen bir sanayicimizi kaybettik. Kendisine rahmet, ailesine de baş sağlığı diliyoruz. Üzgünüz” dedi.

Yorumlar

basicman   -  Bağlantı 15 Nisan 2020, 17:14

Allah rahmet eylesin,günahlarını affetsin.zor dönem..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı