REKLAMI GEÇ

BİNLER UĞURLADI

BİNLER UĞURLADI

Sözkesen binlerce Denizlilinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninin sonunda bir kadın, Vali Erkmen ve Belediye Başkanı Zeybekci’ye “Eserinizle gurur duyun. Bu sizin eseriniz” diye bağırdı. İsmini vermek istemeyen kadının protestosuna, alkışlarlada destek verildi.

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2009 Cuma, 16:42

Denizli tekstilinin marka isimlerinden Sözkesen, son yolculuğunda yalnız bırakılmadı. Yeni Cami’de düzenlenen cenaze töreni, binlerce Denizlilinin tarihi katılımına sahne oldu. Ölümünün ardından hakkında Ege Tekstil ve Ham Maddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sabri Ünlütürk’ün “Türk tekstili ilk şehidini verdi” yorumunu yaptığı Nuri Sözkesen’in cenazesi bir şehit cenazesini andırıyordu.

İş danyasından yoğun destek
Törene Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile birlikte il protokolü neredeyse tam kadro katılırken, Sözkeseni iş alemi de yalnız bırakmadı. SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, AKÇA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça gibi il dışından gelen sanayicilerin yanı sıra, kent sanayisinin birçok ismi de cenaze törenindeydi.

Ufocu Haktan da vardı
Ufoya olan ilgisiyle de tanınan Sözkesen’in son yolculuğu için Denizli’ye gelen önemli isimlerin arasında Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan da vardı. Cenaze namazını kıldıran cami imamı da Sözkesen’den bahsederken, “Mücit, girişimci, icatcı ve ufocu işadamı” tanımını kullandı.

Tören bitiminde protesto
Cenaze töreninin bitiminden sonra Vali Yavuz Erkmen ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, bir kadın tarafından protesto edildi. Sözkesen’in eşi İlknur Sözkesen, büyük oğlu Kemal, küçük oğlu Cihan ve kızı Yurdanur’un hemen ardında duran bir kadın Erkmen ve Zeybekci’ye “Eserinizle gurur duyun. Bu sizin eseriniz” diye bağırdı. Kadının protestosuna yanındakiler alkışla destek verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı