REKLAMI GEÇ

CSA, Mısır tesisini hizmete açtı

CSA, Mısır tesisini hizmete açtı

Cafer Sadık Abalıoğlu Holding’in, Mısır’da kurulan 24 bin metrekarelik tesisi, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in de katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

/ DENİZLİHABER / 11 Şubat 2009 Çarşamba, 01:00

Cafer Sadık Abalıoğlu Holding A.Ş, 1990 yılında, Abalıoğlu Tekstil ile başladığı yolculuğuna, dünyanın her yerinde faaliyet gösterebilen bir kuruluş olma hedefi doğrultusunda, CSA Textile Egypt ile yepyeni bir boyut kazandırdı. Global pazarda, düşüncelerin deneyimle ve inançla birleştiği yeni bir pencere açan CSA Holding A.Ş., Cafer Sadık Abalıoğlu’nun en büyük düşü ve eseri olan tekstil fabrikasının bayrağını, artık Mısır’da dalgalandırıyor.

Yaklaşık üç yıl önce, İskenderiye-Borg El Arab’da, 184 bin metrekarelik arazi üzerinde, 24 bin metrekarelik kapalı alana kurulan tesis, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in de katıldığı bir törenle açıldı. Tesis, üretime ve satışa başladı. Türkiye, Avrupa Birliği ülkeleri ve Mısır pazarındaki firmalara hizmet veren tekstil fabrikasının yıllık üretim kapasitesi 5 bin ton. Fabrikada, 310 kişi çalışıyor.

Cafer Sadık Abalıoğlu Holding A.Ş.’den yapılan açıklamada, “Mısır’ın küresel tekstil pazarda önemli bir yere sahip olacağına inanıyoruz ve bu nedenle zaman içinde buradaki varlığımızı büyütmeyi hedefliyoruz. Bildiğimiz işimizi, Türkiye’den giden çalışma arkadaşlarımızın deneyimlerini, Mısırlı mühendis ve işçilerin emeği ile buluşturarak başarı yolculuğumuzu yeni limanlara taşıyoruz. Türkiye’de ise geleceğin tekstiline yatırım yapıyoruz. İtalyan Marchi&Fildi SPA firması ile kurduğumuz ortaklık ile Filidea markasını oluşturduk. Denizli’de ve İtalya’da faaliyet gösterecek olan fabrikalarımızda, moda ve özel uygulamalara yönelik,esnekliğin ön planda tutulduğu, hızlı ürün değişikliği yapabileceğimiz tekstil ürünleri üreteceğiz” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı