REKLAMI GEÇ

DEGİAD Başkanı Urhan: Pandemi kısıtlamaları esnafı vurmasın

DEGİAD Başkanı Urhan: Pandemi kısıtlamaları esnafı vurmasın

DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, pandemide ikinci dalga nedeniyle getirilen kısıtlamalarda esnafın ekonomik açıdan mağdur olmaması için bazı uygulamaların hayata geçirilmesini istedi. Başkan Urhan, ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ kapsamında yeni başvuruların alınması ve mevcut personelin faydalanması için gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2020 Çarşamba, 17:54

DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, yazılı bir açıklama yaparak pandeminin ikinci dalgası nedeniyle alınan önlemleri değerlendirdi, esnafın ekonomik açıdan zor duruma düşmemesi için bazı önlemlerin alınmasını istedi.

Urhan, “Pandemi sürecinde ikinci dalga sebebiyle geçtiğimiz hafta sonundan itibaren işyerlerine yönelik uygulanmaya başlanan kısıtlamalar birçok meslek grubumuzu ekonomik yönden zor durumda bırakmıştır. Her ne kadar bu kısıtlamaların salgının seyrini yavaşlatmak adına uygulanması bir zorunluluk ise de karardan etkilenen 650 bini aşkın esnafımız da bir şekilde mağdur edilmemelidir.

Kısıtlamalardan etkilenen esnafımıza kira, elektrik, su, doğal gaz ödemeleri hususlarında hibe desteği verilmesi ve/veya kamu bankaları aracılığıyla düşük maliyetli, geri ödemesiz dönemli kredilerin tanımlanması mağduriyetleri bir nebze olsun azaltacaktır.

Geçtiğimiz Nisan ayında mücbir sebep kapsamında, KDV ve Muhtasar ödeme yükümlülükleri yılın son çeyreğine ertelenen işletmelerimizin bu mali sıkışıklığını da giderecek destekler sağlanmalıdır.

Bunlara ilave olarak ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ kapsamında yeni başvuruların alınması ve mevcut personelin faydalanması için gerekli düzenlemelerin yapılması konusunun da bir an önce karara bağlanmasında büyük fayda olacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı