REKLAMI GEÇ

DENİB bankacılardan söz aldı

DENİB bankacılardan söz aldı

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, 2012 yılının ilk aylarında Denizli’de banka üst düzey yöneticilerinin katılımıyla programlar gerçekleştireceklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 28 Aralık 2011 Çarşamba, 04:00

Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu, Ankara çıkarmasında kamu bankalarının genel müdürleri ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Kayhan, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan,  EXIMBANK Genel Müdür Yardımcısı  Mesut Gürsoy, DENİB Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Muhasip Üye İbrahim Uzunoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Veli Oğuz, Yücel Bayam ve Genel Sekreter Levent Öztaş’tan oluşan DENİB heyeti, görüştükleri banka yöneticilerine Denizli’nin fotoğrafını doğrudan yansıtma imkanını elde etti.

Denizli’nin ihracat performansının altının çizen DENİB heyeti, özellikle 2008 ve 2009 yıllarında yaşanan kriz esnasında Anadolu’da yaşanan sıkıntıların çoğunlukla Denizli’den örneklendirilmesinin, Denizli için bankalar nezdinde dezavantajlı bir durumu beraberinde getirdiğini ve firmaların finansman ihtiyacını gidermede zorluklarla karşılaşabildiği bir dönemin yaşandığını ifade etti. Küresel ekonomide yaşanan kriz ortamında benzer bir sürecin tekrar yaşanmaması ve Denizli’nin bir kez daha böyle bir talihsizlikle baş başa bırakılmaması gerektiği vurgulandı.

DENİB heyeti, ziyaret edilen banka yöneticilerine Denizli’de kendilerini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını ve Denizli’nin mevcut durumu ile sahip olduğu üretim ve ihracat potansiyelini yerinde görmelerini çok önemsediklerini belirttiler. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, bankalarla yapılan görüşmelerin Denizli açısından olumlu sonuçlar sağlayacağını ve 2012 yılının ilk aylarında Denizli’de banka üst düzey yöneticilerinin katılımıyla programlar gerçekleştirilmesi hususunda karşılıklı prensip kararı aldıklarını ifade etti.

Kocasert, “Finans dünyasının Denizli’ye bakışı çok önemli. Kentimizin 2008 krizinden sonra aldığı mesafeyi birinci ağızdan Halk, Ziraat ve Eximbank genel müdürlerine anlattık. Denizli’nin sadece tekstil sektöründen ibaret olmadığını bunun yanında mermer, kuruyemiş,  sera, kablo gibi sektörlerini anlatarak, arttırılacak kaynakların daha verimli döneceğini söyledik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı