REKLAMI GEÇ

Denizli bir değerini daha kaybetti

Denizli bir değerini daha kaybetti

Erikoğlu Holding’in kurucusu Ahmet Nuri Erikoğlu’nu kaybettik. Denizli’nin önemli iş adamlarından olan 87 yaşındaki Ahmet Nuri Erikoğlu, önceki akşam tedavi gördüğü Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde böbrek yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybetti.

/ DENİZLİHABER / 1 Ocak 2010 Cuma, 16:35

Denizli iş dünyası Erikoğlu’nun vefatıyla sarsıldı. Denizli’nin tanınmış firmalarından olan Erikoğlu Holding’in kurucusu 87 yaşındaki Ahmet Nuri Erikoğlu, önceki akşam tedavi gördüğü Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde böbrek yetmezliğinden hayatını kaybetti. 1937 yılında Kaleiçi’nde dövmecilik yaparak iş hayatına adım atan Erikoğlu, 1959 yılında İstanbul’da bakır üzerine kurduğu Elektrobakır fabrikasıyla iş dünyasında kısa süre içerisinde büyüdü ve Türkiye’nin en önemli şirketlerinden biri haline geldi. 1980’lerde Ahmet Nuri Erikoğlu’nun en büyük hayali kendi bakırını kendi üreten, sonunda da bakır tel haline getiren entegre bir tesis kurmaktı. Bu düşüncelerle 1980’li yıllarda Erbakır’ın temelleri atıldı. Erbakır‘da 1985 yılında Abalıoğlu ile ortaklık tesis edildi. Şu anda Erbakır, Denizli’nin en büyük sermayeli kuruluşu ve Türkiye’nin konusunda 2. büyük tesisi durumunda. Grup aynı zamanda emaye bakır tel, tekstil, petrol, elektrik malzemeleri sektörlerinde de önemli projelere imza attı.

Sivil toplum örgütlerinde de önemli görevler yapan Erikoğlu, Denizli 1. Sanayi Sitesi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı, Denizli 2. Sanayi Sitesi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı, Denizli Sanayi Odası Kurucu Üyesi, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Denizli Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevlerini yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı