REKLAMI GEÇ

Denizli’nin patolojik problemi: Havayolu ile ulaşım

Denizli’nin patolojik problemi: Havayolu ile ulaşım

Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu, Denizli’nin kanayan yarası havayolu ulaşımı sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Havayolu ulaşımının patolojik bir problem haline geldiğini belirten Konyalıoğlu, Vali ve vekillerden çözüm için destek istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Nisan 2019 Salı, 16:41

Türkiye’nin 2023 hedefleri ışığında hazırlanan 10. kalkınma planının omurgasını oluşturan faaliyet alanlarından birisinin de ulaşım altyapısının geliştirilmesi olduğun belirten Konyalıoğlu, “Bu kapsamda ülke genelinde çok önemli projeler yürütülmektedir. Ancak, bu çalışmalar bünyesinde illerin metropollerle ve yurt dışı pazarlara erişimini kolaylaştıran hava yolu seferlerinin planlanmasına baktığımızda, Denizli’nin, sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında benzer seviyede olan veya coğrafi olarak yakınımızda bulunan eş değerdeki diğer illere kıyasla oldukça geride kalmaktadır” dedi.

“EŞDEĞER İLLERLE KIYASLAMA BİLE YAPAMIYORUZ”
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün önceki ayları da içine alan verilerini paylaşan Konyalıoğlu, “Mart 2019 sonu itibarıyla Denizli’nin uçak trafiği Adana’nın %13’üne, Gaziantep’in %27’sine, Kayseri’nin %32’sine, Konya’nın % 71’ine denk gelmektedir. Bugün itibarıyla, Denizli’den sadece İstanbul’a kısıtlı sayıda uçuş varken, adı geçen bu illerden İstanbul’a uçuş sayısı çok daha fazla, Ankara ve İzmir uçuşlarının yanı sıra, doğrudan yurt dışı uçuşları da bulunmaktadır” dedi.

“DENİZLİ EKONOMİSİNE DARBE VURUYOR”
Uçuş sayılarının çokluğu, bu illerin yöre ekonomisi ve istihdamında gelişmeler yarattığını, yeni yatırımları artırdığını dile getiren Konyalıoğlu, “Ayrıca, yatırımcıların iş seyahatleri, haftalık toplantıları gibi faaliyetleri çok daha kolay ve yönetilebilir hale geldiğinden, bu illerde iş kongre turizmi de daha fazla gelişmiştir. Diğer taraftan, uçak seferlerinin sayı ve saatlerinin sınırlı oluşu nedeniyle Denizlili iş insanları olarak bizler zaman zaman müşteri ve misafirlerimizi Denizli’de ağırlamakta sorunlar yaşıyor, görüşmelerimizi İzmir, İstanbul gibi illere taşımak zorunda kalıyor, vakit kayıplarımızın yanında tesislerimizi ve ürünlerimizi yerinde gösterebilme avantajımızı da yitiriyoruz.
Denizli, yaptığı ihracat ile son yıllarda ülke genelinde ilk sekizde yer almış olmasına rağmen, 2017 ve 2018’de 9. sıraya, Mart 2019 verilerine göre 10. sıraya gerilemiştir” diye konuştu.

“VALİ VE VEKİLLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”
Denizli ile eş değer olan illerde uçuş rota ve sayılarının artmasının, yerli ve yabancı turist hareketlerinin de artmasına katkı sağladığını ifade eden Okan Konyalıoğlu, “Denizli, sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanında doğa, spor ve sağlık turizmi potansiyeli ile sadece Türkiye içerisinde değil, dünya genelinde de kendisini ayrıştırabilecek bir avantaja sahiptir. Havayolu taşımacılığı bu avantajımızı reel ekonomiye yansıtacak çok önemli bir unsurdur.
Kentimizin, ticari ve sınai potansiyelini turizm avantajları ile birleştirerek ekonomik gelişmeye yansıtabilmesi için havayolu ile ulaşım başlığı altında kısa vadede Denizli uçuş sayı ve sefer saatlerinin geliştirilmesi, yeni rotaların ilave edilmesi, uçak bilet fiyatlarının daha makul seviyelere çekilmesi; orta ve uzun vadede ise şehre daha yakın ve büyük bir havalimanının yapılması, havayolu ile entegre kara ve demir yolu ulaştırma imkânlarının artırılması gerekmektedir.
Bu kapsamda; şehrimizin ticari, sınai ve turizm potansiyeline yakışır şekilde havayolu ile Türkiye’ye ve dünyaya entegre olabilmesi için, başta Valilik olmak üzere vekillerimizden ve tüm yetkililerden destek talep ediyor ve sorunlarımızı çözmelerini bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı