REKLAMI GEÇ

Denizli isyanda onlardan ses yok!

Denizli isyanda onlardan ses yok!

Denizli, THY seferlerindeki saat değişikliği için ayağa kalktı ama milletvekillerinin durumdan haberi yok. Kentteki STK’lar ulaştırma bakanına mektup göndererek THY’nin keyfi saat değişikliğine son vermesini istedi. İş dünyası temsilcileri art arda demeçlerle durumun vahametini anlatmaya çalışıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2019 Cuma, 10:13

İstanbul’un Avrupa yakasından Denizli’ye tek sefer yapan firma olan Türk Hava Yolları sabah uçuşlarının saatini 07:00’den 05:40’a aldı. Bu değişiklik Denizli’de iş dünyası başta olmak üzere pek çok kesimi ayağa kaldırdı. İş dünyasını temsil eden oda ve derneklerden art arda açıklamalar gelirken Denizli’nin milletvekilleri bu sorunun kalıcı şekilde çözümünden çok uzak.

HALK İSYANDA VEKİLLER SAĞIR
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Denizli’deki dört milletvekili de iş dünyasının bu isyanına şimdiye kadar karşılık vermedi. Denizli için hayati öneme sahip uçuş saatleri konusu gündemdeki sıcak yerini korurkan Şahin Tin, Cahit Özkan, Nilgün Ök ve Ahmet Yıldız’ın soruna müdahale etmedikleri belirtiliyor. Denizli, Ak Partili milletvekillerinin devreye girerek her yıl yaşanan bu soruna artık bir nokta koymalarını bekliyor.

BAKANLIĞA MEKTUP YAZDILAR
Diğer yandan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Kaçeci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a bir mektup göndererek soruna el atmasını istedi. Mektupta Denizli’de uçak yolcuları sayısının her yıl arttığına vurgu yapıldı, Denizli’nin bir sanayi ve turizm kenti olduğu hatırlatıldı.
Mektupta yeni açılan İstanbul Havalaanı’nın kullanımı ile birlikte havayolu ulaşımının daha da rahatlayacağı hatırlatıldı, THY’nin uçuş saatlerini değiştirilmesi istendi ve “THY’nin Denizli uçak sefer saatlerini değiştirmesi bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Bu durum vatandaşlarımıza, iş dünyamıza ve turizm sektörümüze olumsuz yansımaktadır” denildi.

DESİAD BAŞKANI DA UYARDI
Diğer yandan Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD) Başkanı Okan Konyalıoğlu da sorunun çözülmesini istedi. ‘Denizli gibi ihracatçı bir kente gareziniz mi var?” diye soran Konyalıoğlu; ” Denizli’de mevcut demiryolu hattı güzergâhı ve civarında Denizli Organize Sanayi Bölgesi, Denizli Deri İhtisas OSB, Çardak Özdemir Sabancı OSB ve Denizli Serbest Bölgesi bulunmaktadır. Sanayinin yanında turizmin önemli bir gelişme ekseni olarak görüldüğü Denizli’de şehir merkezinin raylı ulaşım seçenekleri ile Çardak Havalimanı bağlanması ve bu hattın Denizli OSB-Denizli Serbest Bölge-Çardak Özdemir Sabancı OSB ile entegrasyonu kente dair gelecek projeksiyonları açısından önem kazanmaktadır. Bu kapsamda; başta Valilik olmak üzere vekillerimizden ve tüm yetkililerden Aydın-Denizli otobanının açılması, Denizli’nin demiryolu ile limanlara erişiminin sağlanması, Denizli içi entegre raylı sistemin oluşturulması, havayolu taşımacılığında Denizli – İstanbul uçuşlarının yeniden düzenlenmesi ve yeni uçuş rotalarının ilave edilmesi konularında gerekli desteği vermelerini istirham ediyoruz” diye konuştu.

KEÇECİ: SANAYİCİYE KÖSTEK
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de sorunu ilk kez gündeme taşıyan isim olmuştu. Keçeci saat değişikliğini, İhracaata ve turizme köstek’ olarak değerlendirmiş, İstanbul’a yapılan yeni havaalanı yatırımıyla THY’nin mevcut hizmetini artırmasını beklenirken, Denizli’ye olan bazı seferlerin iptali ve mevcut seferlerin de saatlerinin uygunsuzluğunun Denizli halkına, turiste ve iş insanlarına işkence yapmaktan başka bir şey olmadığını ifade etmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı