REKLAMI GEÇ

Mermer sektörü için umut verici açıklamalar

Mermer sektörü için umut verici açıklamalar

22-25 Mart tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşen 2017 MARBLE, ‘23. Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nın yankıları sürüyor. Sektörün en önemli buluşmalarından biri olan 2017 MARBLE’de 30 ülkeden 200’ü yabancı 900’ün üzerinde firma yer almış, bu özel organizasyona Denizli’den de 73 firma katılmıştı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 26 Mart 2017 Pazar, 13:05

Fuarın Denizli firmaları açısından “Önümüzdeki yıllar için umut verici” geçtiğini belirten Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB)Başkanı Süleyman Kocasert ve Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Hikmet Çelikkol, denizlihaber.com’a değerlendirmelerde bulundu.

KEÇECİ: “İTALYA’DAN İTHALATIN ÖNÜNE GEÇTİK”
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, 2017 MARBLE’nin mermer ve makine üreticileri açısından büyük umutlar vaat ettiğini belirterek, “2017 MARBLE, ‘23. Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’ bu yıl bizlere gelecek adına büyük umutlar verdi. Özellikle yurt dışından gelenlerin çokluğu ve mermercilerimize ilgisi görülmeye değerdi. Bu yıl en çok dikkatimi çeken unsur blok mermercilerimizin katma değeri yüksek üretimlerle yerlerini almalarıydı. Makine yapıcıların inanılmaz derecede üretimlerini geliştirdiklerini ve İtalya’dan ithalin önüne geçmeleri bizleri gururlandırdı. Katma değeri olan üretim ve makine konusunda kendi işimizi görür haline gelmek önümüzdeki yıllarda sektörde daha iddialı konuma geleceğimizin bir göstergesi. Şimdi yapmamız gereken bu sektöre biraz daha fazla önem vermek ve kalifiye elemanlar yetiştirilmesine destek vermek olacaktır” dedi.

KOCASERT: “DENİZLİ İÇİN AYRI BİR ÖNEMİ VAR”
Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB)Başkanı Süleyman Kocasert, 2017 Marble 23.Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın Denizli için ayrı bir önemi olduğunu kaydetti. Kocasert, “İzmir’de böyle prestijli ve etkin bir uluslararası fuarın düzenleniyor olması Türkiye için şüphesiz önemli. Bu fuarın ihracat odaklı bir ekonomiye sahip olan Denizli için ayrı bir önem taşıdığını söyleyebiliriz. Denizli ihracatında mermer ve travertenin de önemli bir pay aldığı bir gerçek. Fuarda Denizli İhracatçılar Birliğine üye birçok firma stant açtı. Fuarın Denizli ekonomisine pozitif etkisi olacaktır. Daha çok üretim ve ihracat yapılacağını söylemek mümkün” dedi.

ÇELİKKOL: “GELECEKTEN UMUTLUYUZ”
Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Hikmet Çelikkol ise, “2017 MARBLE, ‘23. Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda tüm makinacı ve mermer üreticilerimizi dolaştık. Bize yaptıkları değerlendirmelerde, fuara katılım ve satışlardan oldukça memnun olduklarını gördük. Stokların azalmış olması sevindirici. Geçtiğimiz yıllara göre sektörde kıpırdama olduğu kesin. Katma değeri olan ürünlerin üretilmesi, pazarlanması konusunda 2016’dan daha fazla umutluyuz. Zaten bunu, Çin’de katıldığımız fuarda da görmüştük” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı