REKLAMI GEÇ

Mermerin Horoz’u daha uzun ötecek!

Mermerin Horoz’u daha uzun ötecek!

Denizli’nin en bilinen markalarından Horoz Mermer, kapasite artırımına yönelik yatırımla büyüyerek, üretim kapasitesini 3 misline çıkarıyor. ABD’den Güney Afrika’ya dünyanın dört bir yanına Denizli taşı satan firma 13 milyon TL’lik yatırım yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Nisan 2017 Pazar, 12:47

İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’na yönelik firma haberlerimizi sürdürüyoruz. Dünyanın sektördeki en büyük 3. Fuarı olarak gösterilen dev organizasyona katılan Denizlili firmalardan biri de Horoz Mermer’di.

13 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Öz sermayesi ile büyüyen Denizli’nin ender şirketlerinden biri olan Horoz Mermer, üretim kapasitesini arttırmak için önemli bir yatırıma soyundu. İçindeki makine teçhizatlarıyla birlikte tam 13 milyon TL’lik yeni üretim tesisinin binasını tamamlayan firma, makine teçhizatının kurulmasının ardından önümüzdeki ay üretim kapasitesini tam 3 misli arttırmayı planlıyor.

UZUN VADELİ DÜŞÜNDÜK
Firma sahibi Ekrem Civan, “10 yıldır düzenli olarak büyüyorduk. Büyümenin ve yeni bağlantıların gerekliliği olarak kapasitemizi arttırmaya karar verdik ve yeni bir yatırıma başladık. Ancak bu yatırımın bizi uzun yıllar sırtlaması nedeniyle mevcut üretim hacmimizin iki katı büyüklüğünde gerçekleştirilmesine karar verdik. Sonuçta 13 milyon liraya mal olan bir yatırımla çok kısa zaman sonra kapasitemizi 3 katına çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu.

YENİ PAZAR GÜNEY AFRİKA
İhracatının büyük bölümünü Amerika Birleşik Devletleri’ne gerçekleştiren Horoz Mermer, Avustralya, Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra son zamanlarda Güney Afrika ülkeleriyle de bağlantıya geçti. Firma, Afrika’nın güneyindeki ülkelere gerçekleştirdikleri ihracatın da umut verici bir düzeyde arttığını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı