REKLAMI GEÇ

Denizli’de herkes o mekanı konuşuyor!

Denizli’de herkes  o mekanı konuşuyor!

Biri iktisatçı, diğeri endüstri ürünleri tasarımcısı olan iki genç kadın girişimcinin ortaklaşa kurdukları Pi design’in ilk büyük çaptaki işi, kentte resmen sükse yarattı. Tasarımın Denizli’deki dahi kızları Pınar Deveciler ve İpek Özmen Dönmez, logosundan duvarlarındaki aksesuara, menüsünden çalışanlarının kıyafetlerine kadar tam anlamıyla her noktasını tasarladıkları bir mekanla en çok merak edilen isimler arasına girdi. Geçtiğimiz ay hizmete giren My Soho isimli mekan, işte bu iki ismin eseri…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2015 Salı, 09:34

Her geçen gün artan şehir nüfusu ile beklentilerin olumlu evrildiği Denizli’de farklı sektörler kent kimliğine önemli kazanımlar sağlamaya başladı… Şehrin yeni yapıları, artık televizyon ekranlarından ve beyaz perdeden tanık olduğumuz lüks ve kaliteli mekanlarını ayağımıza kadar getiriyor…

Mimarlar ve iç mimarların yanı sıra tasarımcıların da yapılar üzerine kurdukları yepyeni ve şık tasarımları Denizli’de birer ikişer kendini göstermeye başladı.

Özellikle restoran tarzı mekanların tasarımları pek çoğumuzu büyülemeye, aklımıza daha önce gelmeyecek uyumlu görsel şölenin mimarlarını sorgulamaya yetiyor. Bu mekanlardan biri de şüphesiz son zamanlarda en çok kendinden bahsettiren My Soho …

Geçtiğimiz ay hizmete giren ve özellikle mekan içi tasarımı, sunum ve işletme tarzı ile Denizlililerin büyük ölçüde beğenisini kazanan My Soho, kentin yeni uğrak noktası olmayı başardı. Bohem ve loft havasıyla kendinden sıkça bahsettiren My Soho ile ilgili en çok merak edilen ise mekanı kimin ya da kimlerin bu hale getirdiği…

denizli-pi-dizayn-my-soho-tasarimi-i-2

O MEKANIN TASARIMCILARINI BULDUK
Denizlihaber.com son haftaların en çok merak edilen isimleri buldu. My Soho ‘yu tepeden tırnağa tasarlayan firma bir Denizli firması olan Pi Dizayn., My Soho gibi yaşam alanlarının tasarımlarını da gerçekleştiren ama aslında tasarımın her alanında butik ve adından bahsettiren çalışmalar yapmak adına kurulan Pi design yaratıcıları ise iki genç kadın girişimci.

denizli-pi-dizayn-my-soho-tasarimi-i-1

ERKAN ÖNDER OBJEKTİFİNDEN MY SOHO
İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu Endüstri Ürünleri Tasarımcısı İpek Özmen Dönmez ile Anadolu Üniversitesi mezunu İktisatçı Pınar Deveciler ile Pi design’in çok konuşulan çalışması My Soho’da bir araya geldik. Biz, “Bu mekanı kim tasarlamış” sorunuzun yanıtı iki genç kadın girişimciye sorarken, bu sohbetin ve mekanın fotoğraflarını ise “Erkan Önder Görüntü Danışmanlık” çekti.

denizli-pi-dizayn-my-soho-tasarimi-i-6

MY SOHO DA NE DEMEK?
Denizlihaber.com’a bu çok ses getiren çalışmalarıyla ilgili detayları anlatan Pi design’in mimarı Deveciler ve Dönmez, müşterilerine My Soho’nun da içinde yer aldığı tam 120 ayrı isim önerisinde bulunduklarını söyledi. İşletme sahipleri ile birlikte isim değerlendirme toplantısından çıkan My Soho’nun ne anlama geldiğini de açıklayan tasarımın dahi kızları, aslında mekana verilen ismin Londra’daki bir caddenin ismi olduğunu belirtti. Tepeden tırnağa yarattıkları mekana, bohem ve loft tarzıyla, Dönmez ve Deveciler’e göre Londra’da bu tip mekanlar, restoranlar, pub ve barların olduğu My Soho ismi çok yakıştı.

denizli-pi-dizayn-my-soho-tasarimi-i-3

DÖNMEZ’İN GÖZÜNDEN MY SOHO
Endüstri Ürünleri Tasarımcısı İpek Özmen Dönmez ilk büyük çaptaki işlerini “My Soho Pi Design’ın ilk göz ağrılarından. Sıfırdan aldığımız bir proje. Öyle ki işletmeciler böyle bir iş modeli ile geldiklerinde bize verdikleri tek brief ‘siz ve sizin çevrenizin keyifle geleceği bir mekan olmasını istiyoruz’ idi. Konseptinden ismine, logosundan kurumsal kimliğine, mekan tasarımından menüsüne, hatta personel kıyafetlerinin tasarımına kadar her detayının bütünsel bir yaklaşım ile tasarlanacak olması bu projenin yerini bizim için daha da özel bir hale getirdi” sözleriyle yorumluyor.

My Soho aslında tasarımın entelektüel diliyle loft ve klasik stillerinin bir araya getirildiği, eklektik bir tarz sahip. My Soho’nun dekorasyonunda asma kat, ham beton görüntüsü, tuğla ve ahşap detaylar, renkli camlar, vintage seramik ve zincir detayları girer girmez müşterilerinin gözüne çarpan ilk unsurlar.

Aydınlatmada kullanılan tel ve beton görünümlü ürünler de oldukça dikkat çekici. Mondrian stili renkli camlar, menü kapağının tasarımıyla da birbirini tamamlıyor. Her biri diğerinden farklı masa ve sandalyeler de oldukça dikkat çeken başka bir ayrıntı.

denizli-pi-dizayn-my-soho-tasarimi-i-4

DEVECİLER NEYİ AMAÇLADIKLARINI AÇIKLADI
Tüm bu detayları Pınar Deveciler, “Günün sonunda My Soho’yu ziyaret eden insanların zihninde farklı bir detay, yeni bir tecrübe yaratabilmekti amacımız, bu anlamda olumlu beğenileri duymak hoşumuza gidiyor, yeni projelerimizde daha farklı neler yapabiliriz diye motive ediyor” sözleriyle ifade ediyor.

Bahçe katı, asma kat ve teras katı ile farklı saatlerde farklı keyifler sunmayı amaçlayan My Soho’nun garson ve baristalarının kıyafetleri de mekanın kendisi kadar dikkat çekici. Öyle ki Dönmez ve Deveciler merdivenlerindeki zincirlerle uymu kancalı deri pantolon askısında dahi aramış. Dolayısıyla söz konusu mekanda merdivenleri çevreleyen zincirlerle personelin kıyafetleri bile birbiri içinde uyum gösteriyor.

denizli-pi-dizayn-my-soho-tasarimi-i-5

PEKİ BAŞKA NE GİBİ İŞLER YAPIYORLAR?
Pi Design’ın elinden çıkan projeler tabii ki sadece My Soho değil. Perakende mağazacılık , fuar standları, ofis ve konut tasarımlarının yanı sıra gerek kişiler, gerek kurumlar için kurumsal kimlik tasarımları üzerine çalışan Pi Design ın henüz 1 yıllık şirket olmasına rağmen kentte çok sayıda farklı iş gerçekleştirdi. Tasarım konusunda yeni fikirlerin ve Denizli’ye özgün konseptlerin hayata geçirileceği yeni mekan tasarımlarını iple çektiklerini dile getiren Deveciler ve Dönmez, My Soho’dan sonra farklı birkaç mekanın tasarımı konusunda çalışma yaptıklarının ipucunu verdi.

 

denizli-pi-dizayn-my-soho-tasarimi-facebook

denizli-pi-dizayn-my-soho-tasarimi-instagram

Yorumlar

Ömür Duruerk   -  Bağlantı 7 Temmuz 2015, 16:38

Denizli için büyük kazanım.
Böyle vizyonu geniş genç girişimcilerin artması dileğiyle, tebrikler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı