REKLAMI GEÇ

Hazır beton tekeline isyan

Hazır beton tekeline isyan

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Demirten, çimento ve hazır betondaki yüzde 50’lere varan fiyat artışının kabul edilebilir olmadığını vurgulayarak, Rekabet Kurumu’nu göreve çağırdı. Kendi aralarında anlaşarak tekel oluşturduklarını iddia ettiği hazır beton firmalarına gözdağı veren Demirten, “Böyle giderse kendi beton fabrikamızı kurabiliriz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Eylül 2013 Perşembe, 13:56

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM)Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Demirten, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, çimento ve beton fiyatlarındaki artışından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

DEİM Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda, 2013’ün ilk 8 aylık döneminde yüzde 50’lere varan fiyat artışının hiçbir gerekçesinin bulunmadığını vurgulayan Demirten, “yılbaşında 6,50 olan torba çimentonun fiyatı 9,25’e yükseldi. Demir yüzde 12, gazbeton yüzde 19,20, kum yüzde 27,77, kiremit yüzde 10, alçı yüzde 7,14, kireç yüzde 20, motorin yüzde 9,70, beton yüzde 52 oranında arttı. Bu artışların hiçbir gerekçesi yok. Enflasyonun yüzde 12 olduğu bir ülkede bu artışlar kabul edilebilir değildir” dedi.

REKABET KURUMU’NU GÖREVE DAVET ETTİ
Rekabet Kurumu’nu göreve davet eden Demirten, “Denizli’de 7 beton bir çimento firması bulunuyor. Kendi aralarında tekelleşen bu firmalar fiyatları yükselterek hem müteahhitleri, hem inşaat sektörünü hem de vatandaşları zor durumda bıraktı. Biz burada haksız kazanç elde ediliyor. Rekabet Kurumu’nu göreve davet ediyoruz. Bu haksız kazanca dur demelidirler” diye konuştu.

“KENDİ FABRİKAMIZI KURARIZ”
Fiyatlar aşağı çekilmez ve beton ve çimento fiyatları geri çekilmez ise kendi fabrikalarını kurarak rekabet ortamı oluşturabileceklerini ileri süren Demirten, “Biz müteahhitler beton ve çimento almayarak protesto etme imkanımız yok. Verilmiş sözlerimiz var. O nedenle inşaatlarımız devam edecek. Ancak, fiyatteki gerekçesiz artışlar devam ederse kendi fabrikamızı kurabiliriz. Denizli’de 100’ü Derneğimiz üyesi olmak üzere aktif 700 müteahhit var” diyerek beton ve çimento firmalarına göz dağı verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı