REKLAMI GEÇ

Denizlili sanayicinin dedikodu isyanı

Denizlili sanayicinin dedikodu isyanı

Denizli İşadamları Platformu, kentte çok sayıda sanayicinin zor durumda olduğu, bu nedenle bankaların harekete geçerek, kredi alacaklarını tahsil etmeye başladığına dair iki haftadır yayılan dedikoduların had safhaya ulaştığını, bankaların ve kamuoyunun bu söylentilere itibar etmemesini istedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2013 Cuma, 17:23

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
Banka ve finans çevrelerinin zor durumda olan Denizli sanayisine baskı uyguladığı haberlerinin yayılması üzerine Denizli İşadamları Platformu, Denizli Ticaret Odası’nda olağanüstü toplandı. Platform Sözcüsü olan Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli’de aktif şekilde üretim yapan 1300 sanayici olduğunu, iki firmanın yasal haklarını kullanarak iflas erteleme talebi istediğini söyleyerek, “Denizli’nin 180 bin istihdamı var. İhracatımız da Ocak-Haziran 2013 döneminde bir önceki yıla göre yüzde 11.80’lik bir artış yaşanmış ve bu artışa tekstil ve konfeksiyon sektörü ihracat rakamına yüzde 20’ye varan bir artışla en büyük katkıyı yapmıştır. Yine Ekonomi Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, ilk 5 aylık dönemde Denizli’de verilen yatırım teşvik belgelerinin yüzde 63’ünün tekstil sektörüne ait olması bu durumu kanıtlamaktadır. Son zamanlarda ortada dolaşan bir takım dedikodular, Denizli’nin ticari hayatına leke sürmektedir. 3 milyar doların üzerinde ihracatı olan Denizli’de bu ihracatın yarısını tekstil sektörü karşılamaktadır. Ticari hayatın olağan akışı içerisinde tekstil sektöründeki iki firmamızın, iflas erteleme kararı talep etmesi üzerine fısıltı gazeteleri kent sanayisinin iflas ettiği dedikodularını yaydı” dedi.

Necdet Özer, söz konusu gelişmelerin iki firma dışında dedikodulardan ibaret olduğunu sözlerine ekleyerek, “Dedikodular çok sayıda firmamızı sıkıntıya düşürdü. Bu durum finans çevrelerini de etkiledi. Üyelerimizden çok fazla şikayet geliyor. Özellikle 3 bankanın bazı firmalarımıza baskı uyguladığı, çeklerini değiştirmek istediğini biliyoruz. Bu bankalarla da ilişkilerimizi gözden geçireceğiz. Fısıltı gazetesinin Denizli sanayisine zarar vermesine müsaade etmeyiz” diye konuştu.

Yorumlar

boraben   -  Bağlantı 12 Temmuz 2013, 17:56

hangi bankalarmış o 3 banka çok merak ettim. Madem platform olarak kamuoyunu bilgilendiriyorsunuz, bari onu tam yapın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı