REKLAMI GEÇ

Dentaş, kalitesini tazeledi

Dentaş, kalitesini tazeledi

Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş. ISO 9001-2008, ISO 14001-2004, OHSAS 18001-2007 belgelerini Denizli’de yenilerken, yeni kurulan Adana ve Çorlu tesislerinde de bu belgeleri alarak, sahip olduğu entegre yönetim sistemiyle güven tazeledi.

/ DENİZLİHABER / 23 Mart 2009 Pazartesi, 01:00

Süreçlerini müşteri odaklı yöneten ve sürekli gelişme anlayışı ile devamlı kendini yenileyen Dentaş Ambalaj ve Kağıt San.A.Ş. yalın düşünce anlayışı ile sonsuz bir toplam kalite yolculuğunda.

Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş. ISO 9001-2008, ISO 14001-2004, OHSAS 18001-2007 belgelerini Denizli’de yenilerken, yeni kurulan Adana ve Çorlu tesislerinde de bu belgeleri alarak, sahip olduğu entegre yönetim sistemiyle güven tazeledi.

Dentaş, ISO 9001 ile kurumun müşteri odaklı yönetimde sistemsel yaklaşım ve sürekli iyileştirmeye yönelik çalışmalar yürütüp; ISO 14001 faaliyetlerinde çevreye daha duyarlı hareket edip, OHSAS 18001 standardı ile işyerinde çalışanların sağlık ve güvenliğini etkileyebilecek uygulamaların kontrol altında tutarak, üç belgelendirme ile toplam kalite yolculuğunda ilerlemeye devam ediyor.

Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş. Genel Müdürü İdris Nebi Kayacan, “Şirketimizin yönetimi, personeli, bilgi birikimi, ürettiği malın kalitesi, satış sonrası hizmetleri, teşkilat yapısı, yeni yatırımlarla çok gelişen ve genişleyen makine parkı, gittikçe büyüyen üretim miktarı ile etkinliğinin sürmesi yanında, uluslararası rekabete hazırlanabilmek için bir proje anlayışı içinde güvence altına alan bir sistemde çalışıldığını belgelendirdik. Yalnız belgeyi almakla işimizin bitmeyeceğinin, tam tersine durağı belli olmayan ileriye doğru sonsuz bir yolculuğa çıktığımızın bilincindeyiz. Biz de klasik modellerin ötesinde çağın gereklerine uygun çalışıp üç ayrı bölgede üçlü kalite sistemini sürdürmenin ve kurmanın gururunu yaşıyoruz. Bu çalışmada gecesini gündüzüne katarak emek veren iş arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Kalite yolculuğundaki başarılarında, tüm çalışanların yürekten inanıp, görevlerini eksiksiz yerine getirmesinin etkili olduğunu belirten Kayacan, “Kalite yolculuğuna ‘değişelim’ parolası ile çalışanlarımız ile birlikte çıktık. Biz, Dentaş olarak, ekip ruhuna inanan, yaptığımız işleri sürekli iyileşme anlayışı ile daha iyiye götürmeye çalışan, bunları yaparken herkesin katılımını sağlayan, yaratıcı düşünceleri ön plana çıkaran, çalışanlarının memnuniyetini, önce insan ilkesiyle yükseltmeye çalışan, bu konuda devamlı faaliyetler gerçekleştiren ve çalışanlarımızın memnuniyeti yükseldikçe, müşteri memnuniyetinin de yükseleceğine inanan, yalın düşünen, süreçlere ve sonuçlara devamlı analitik bakan, toplumu düşünen bir şirketiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı