REKLAMI GEÇ

DESİAD Başkanı Konyalıoğlu’ndan korona çağrısı

DESİAD Başkanı Konyalıoğlu’ndan korona çağrısı

Denizli Sanayiciler ve İş adamları Derneği (DESİAD) Başkanı Okan Konyalıoğlu, koronavirüse karşı daha radikal tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. Konyalıoğlu, “Deve kuşu gibi kafamızı gömmeyelim” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Kasım 2020 Salı, 15:41

DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu yazılı bir açıklama yaparak koronavirüs salgınında gelinen aşamayı değerlendirdi, acil önlem çağrısı yaptı.

Kovid-19 salgınında dünya genelinde vaka sayısının 55 milyonu geçtiğini, 1.5 milyona yakın insanın hayatını kaybettiğini belirten Konyalıoğlu, “İkinci dalganın daha şiddetli ilerlemesi ile Denizli gibi birkaç ilimiz başta olmak üzere ağır hasta sayımız ve kayıplarımız da hızla artıyor. Genel tabloya baktığımızda, sosyal izolasyon tedbirleri kapsamında evlere kapandığımız Mart ve Nisan aylarına göre salgını çok daha kritik hale geldiğini söylemek mümkün. Buna rağmen gerek karar vericiler özelinde, gerekse halk cephesinde bu hassasiyetin gerektirdiği farkındalığı gösteremiyoruz” dedi.

Her gün açıklanan vefat ve hasta sayılarının inandırıcılığının, toplum gözünde karşılığının olmadığını ifade eden Konyalıoğlu, “Verilen rakamlar ile inandırıcılığını yitirmiş risk sonuçta tehdit gibi algılanmadığından, paylaşılan öğütlerin ve beklenen duyarlılık da toplumda istenen düzeyde karşılığı olmuyor. Sonuçta, deve kuşu misali kafamızı gömdüğümüz tehlike hızla büyüyor. Bu anlamda, doğru rakamların kamuoyu ile paylaşılması beklenen duyarlılığı artıracaktır” dedi.

Pandeminin ilk aylarında yaşanan sokağa çıkma kısıtlamaları ile kamu kuruluşları, özel sektör ve kişiler bazında büyük fedakarlıklar içerdiğini ve sonuç alınabildiğini anlatan Konyalıoğlu, “Bu gün ise sadece okullarımızda kısmen online eğitim devam etmekte ve bir takım tüzel kişiliklerde esnek çalışma yapılmaktadır. Hızını ve şiddetini artıran pandemiye karşı sosyal ortamlarda, üretim ve ticaret hayatımızda ilave tedbirlere ihtiyaç duyulmaktadır. Sonuç olarak; devlet yetkililerimizden şeffaflık ve somut tedbirlerin alınması için acil reaksiyon gösterilmesini talep ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı