REKLAMI GEÇ

Ekpen Tekstil nitelikli işgücü için öğrencilere eğitim veriyor

Ekpen Tekstil nitelikli işgücü için öğrencilere eğitim veriyor

İş dünyasının en önemli sorunlarından biri nitelikli işgücünün eksikliği. Tüm çevreler tarafından uzun süredir yüksek sesle dile getirilen bu sorunun çözümüne yönelik Ekpen Tekstil’den önemli bir adım geldi. Ekpen Tekstil Tasarım Merkezi, Moda Tasarım Bölümü öğrencileri için uygulamalı eğitim programı başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2019 Salı, 13:06

Sanayi kenti Denizli’nin en önemli sorunlarından biri de nitelikli işgücünün yetersizliği. Bu alanda açığın kapatılması için yürütülen çalışmalara Ekpen Tekstil’den de destek geldi.

Ekpen Tekstil Tasarım Merkezi, Albayrak Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile iş birliği yaparak Moda Tasarım Bölümü öğrencileri için uygulamalı eğitim programı başlattı. Her cumartesi yarım gün olarak planlanan program dönem sonuna kadar devam edecek.

Moda Tasarım Bölümü öğrencileri ve öğretmenlerinin katıldığı programda desen tasarımı, model oluşturma ve bu alanda kullanılan grafik tasarım programları hakkında uygulamaya dönük bilgiler aktarılıyor.

Hızla değişen dünya şartlarında moda tasarımının bir meslek olarak nasıl bir forma dönüştüğünün temel pratiklerini katılımcılara aktaran tasarımcılar, kariyer yollarını çizerken öğrencilere rehberlik ediyor.

Nitelikli iş gücü ve istihdama destek vermek amacıyla, iş dünyası ve meslek liselerinin iş birliğine son derece önem veren Ekpen Tekstil, süregelen tecrübesini genç nesillere aktarmaya devam ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı