REKLAMI GEÇ

Ekpen Tekstil Robotik Kodlama Eğitimleri başladı

Ekpen Tekstil Robotik Kodlama Eğitimleri başladı

Sosyal sorumluluk projeleriyle sık sık gündeme gelen Ekpen Tekstil, bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Fabrika yönetimi çalışanlarının çocukları için Robotik Kodlama eğitimleri düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Haziran 2019 Pazartesi, 18:39

Ekpen Tekstil, Habitat Derneği iş birliği ve Merkezefendi Belediyesi Merkez Kütüphane’nin katkılarıyla gerçekleştirdiği Robotik Kodlama eğitimlerinin ilk iki oturumunu tamamladı. Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte çocukların tatil zamanlarını verimli geçirebilmeleri adına düzenlenen eğitimlere Ekpen Tekstil çalışanlarının çocukları katıldı.

Merkezefendi Belediyesi Merkez Kütüphane’de gerçekleşen ilk iki oturuma Ekpen Tekstil çalışanlarının 7 ve 14 yaş arası 32 çocuğu katıldı. 4 saatlik eğitimlerini büyük bir hevesle tamamlayan çocuklara katılım belgeleri verildi. Yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmenin mutluğunu yaşayan Ekpen Tekstil çalışanlarının çocukları, 30 Haziran Pazar günü gerçekleşecek üçüncü oturum eğitimine alınacak

Yapılan eğitim çalışması ile çocukların derslerini destekleyen eğitim yazılımları oluşturabilmeleri, kendi oyunlarını yazabilmeleri, animasyonlar hazırlayabilmeleri ve kod okuryazarlığı bilincinin oluşturulması amaçlanıyor. Ayrıca eğitimlerle çocuklara “hayal et, tasarla, yap ve paylaş” olarak “kendin yap” felsefesinin temel değerleri benimsetiliyor.

Ekpen Tekstil Robotik Kodlama Projesi yöneticileri “Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim ve öğretiminde ailenin, öğretmenin, okulun ve çevrenin çok önemli katkıları olduğu bir gerçektir. Ekpen Tekstil olarak ailemizin parçası olan çalışanlarımızın çocukları için bu çok önemli sorumluluğumuzun farkındayız. Bu yüzden çalışanlarımızın çocuklarını yaşadığımız çağdaki teknolojik dönüşümlerle buluşturmak niyetindeyiz ” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı