REKLAMI GEÇ

Ekpen Tekstil, Cinsiyete dayalı şiddetle mücadeleye destek veriyor

Ekpen Tekstil, Cinsiyete dayalı şiddetle mücadeleye destek veriyor

Birleşmiş Milletler’in her yıl, Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olan 25 Kasım’da başlayıp, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde sona eren “Cinsiyete Dayalı Şiddetle Mücadelede 16 Gün” kampanyasını Ekpen Tekstil de destekliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2018 Pazartesi, 09:44

Ekpen Tekstil, bu sene Orange the World: #HearMeToo Dünyayı Turuncuya Boyayalım: #BenideDuyun temasıyla yürütülen kampanya kapsamında 30 Kasım 2018’de tüm çalışanlarına yönelik “Kadına yönelik şiddete karşı mücadele” konulu bir seminer düzenledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Şiddet İzleme ve Önleme Merkezi (ŞÖNİM) Sosyal Hizmet Uzmanı Halit Karabulut ve Sosyolog Serap Kartal’ın “şiddet türleri, kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği, aile içi şiddet, şiddette karşı başvuru mekanizmaları” konularında bilgi verdiği semineri tüm çalışanlar son derece ilgiyle dinledi.

Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan ve kadınların hayatın her alanında güçlendirilmesi için çalışan Ekpen Tekstil, programladığı bu seminerle toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesi ve sona erdirilmesi konularında farkındalığın artmasını sağlamayı amaçlıyor.

“Şiddet, karşı karşıya kaldığımız önemli bir insanlık sorunudur” diyen Ekpen Tekstil yöneticileri, “Bu konunun ortaya çıkardığı ekonomik, sosyal, psikolojik sorunlar sadece ulusal boyutta değil uluslararası boyutta da kendini hissettiriyor. Bu yüzden, şiddet son yıllarda en fazla dikkat çekmemiz gereken konulardan biri ve bizim de kurumsal olarak her zaman gündemimizde. Böyle ayrıcalıklı günlerde de etkinliklerimizle, şiddet konusunda toplumsal farkındalık yaratılmasına yönelik desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı