REKLAMI GEÇ

Elektrik zammı için bir açıklamada, DEGİAD’dan geldi

Elektrik zammı için bir açıklamada, DEGİAD’dan geldi

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun kararı ile 1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yüzde 14.98 oranındaki elektrik zammı için bir açıklamada DEGİAD’dan geldi. Açıklamada üst üste yapılan zamların iş dünyasının mücadele gücünü azalttığı belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2019 Salı, 11:35

Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD), Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun (EPDK) kararı ile yapılan elektrik zammı ile ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada son 5 yıl içinde 3 genel seçim, 2 yerel seçimi 1 referandum ve tekrar edilen İstanbul seçimiyle, ülkenin ekonomik anlamda kalıcı ve yararlı adımlar atmak yerine enerjisini siyasi seçimlere ve sonuçlarına harcadığına dikkat çekildi.

DEGİAD tarafından üst üste yapılan zamlarla ilgili yapılan açıklamada ayrıca şu konulara da değinildi:

İş dünyası uzun bir süredir, yaşanılan ekonomik krizle mücadele içindedir. Artık siyasi aktörlerden ekonomiyi canlandıracak güçlü adımlar bekleyen iş dünyası, şu sıralar açıklanan zam haberleriyle karşılaşmakta ve bu durum iş dünyamızın mücadele gücüne ciddi oranda zarar vermektedir.

EPDK’nin aldığı kararın ekonomi kurmaylarımız tarafından tekrar gözden geçirilmesi, sürekli dile getirilen “2023 Hedefleri” konusunda iş dünyasının ciddi anlamda desteklenmesi, uluslararası rekabet gücünün arttırılması, zam ve kriz sarmalının piyasalarda olumsuz etki yaratmasının süratle önüne geçilmesi için ivedi adımlar atılmalıdır.

Unutulmamalıdır ki; ülkemizin daimî refahı, huzuru ve istikrarı ekonomik ve demokratik verilerle doğrudan ilişiklidir. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak bu iki bacağın herhangi birinin aksamasının istenilen hedeflere ulaşmamızı geciktireceği aşikardır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı