REKLAMI GEÇ

Erderha Yılı fırsatını kaçırmayalım

Erderha Yılı fırsatını kaçırmayalım

Denizli sanayicisi, Çin’de 23 Ocak’ta başlayacak Ejderha Yılı dolayısıyla, birçok sektörde bu ülkeye ürün ihraç etme fırsatı doğacağını düşünüyor.

/ DENİZLİHABER / 4 Ocak 2012 Çarşamba, 10:57

Denizli sanayicisi Çin’de 23 Ocak’ta başlayacak Ejderha Yılı dolayısıyla, birçok sektörde bu ülkeye ürün ihraç etme fırsatı doğacağını düşünüyor.”Ejderha Yılı” başlayacak.”Bahar Bayramı” olarak adlandırılan geleneksel Yılbaşı dolayısıyla ülkede bir hafta tatil yapılacak. Geleneksel Çin Takvimi’ne göre 22 Ocak’ta Tavşan Yılı sona erecek ve “Ejderha Yılı” başlayacak. “Bahar Bayramı” olarak adlandırılan geleneksel Yılbaşı dolayısıyla ülkede bir hafta tatil yapılacak.

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, gücü simgeleyen Ejderha Yılı’nın Çinliler için büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Ejderha Yılı’nda doğanların bir imparatorun özelliklerine sahip olacağının düşünüldüğünü, birçok ailenin doğum yapmak için bu yılı tercih ettiğini anlatan Keçeci, şöyle devam etti, “Refahın ve gücün yılı olan Ejderha Yılı’nda çocuk ürünlerindeki ithalatta önemli oranda bir artışın yaşanacağı kesin. Çin, 1979 yılında nüfus artışını önlemek ve toplumun refah seviyesini yükseltmek için tek çocuk politikası belirledi. Şimdi iş gücü yaşlanan Pekin, tek çocuğu olan ailelere ikincisini yapma izni veriyor. Kırsalda yaşayan çiftçilerin de ikinci çocuk doğurmasına onay var. Geliri artan Çinliler çocukları için daha çok harcama yapıyor. Şehir ve kasabalardaki hanelerin kişi başına geliri geçtiğimiz yıl yüzde 8 yükselerek 19 bin 109 yuana çıktı. 2005 yılı rakamlarına göre 5 kat artmış oldu. 2012 yılında Bebek ürünlerinde satışlar ABD’deki satışların 2 katından daha fazla büyüyebilir. Yapılan araştırmalara göre Bebek gıdası pazarı yüzde 22 oranında büyüyerek 68 milyar yuanı aşacak. 2015 yılına kadar 136 milyar yuana ulaşacak. Bir o kadar da süt sektörünün gelişeceği düşünülüyor.”

Sanayicilere Çin’de çocuklara yönelik pazarı inceleme önerisinde bulunan Keçeci, “Çin halkı kendi üreticisini daha az güvenilir gördüğü için başka ülkelerin ürünlerini tercih ediyor. Krizde olan Avrupa’da birçok firma Çin’e istenilen ürünleri veremeyeceği için bu noktada en büyük rolü Türk sanayicisi oynayacaktır. Tekstilci, Çin için ilk etapta çocuk giysilerine, gıdacılar Bebek maması ve süte yönelirse bu pazara hakim olabiliriz. Çünkü Çin’deki bazı gıda ve süt üreticileri önemli oranda güvenilirliklerini kaybetti. Daha sonra inşaat sektörü de devreye girecektir. Çin önümüzdeki süreçte ticaret yapılacak bulunmaz bir avantaj haline geliyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı