REKLAMI GEÇ

GESİFED’den belgesel: “Umutlu bir hikaye”

GESİFED’den belgesel: “Umutlu bir hikaye”

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) tarafından kadınlara yönelik “Umutlu Bir Hikaye” belgesel film gösterimi yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2019 Cuma, 16:32

Etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, STK temsilcileri, üniversite öğretim üyeleri ile Denizli merkez ve ilçelerde yaşan kadınlar katıldı.

Etkinlik, GESİFED Başkanı Aysun Nalbant’ın konuşması ile başladı. Nalbant, kadın sorunlarının yılın her günü konuşulduğunu belirterek, 2018’de 290 kadının erkek şiddetiyle hayatını kaybettiğini, Türkiye de çalışma yaşında olan 10 kadından 3’ünün çalışabildiği, çalışma fırsatı bulabilen her 10 kadından 4’ünün kayıt içi çalışabildiği söyledi. Ülkedeki 50 bin muhtarın yalnızca 600’ünün kadın olduğunu anlatan Nalbant, siyasette kadın temsilinin ve yönetici koltuklarında kadın tercihinin yetersiz olduğun söyledi.

Nalbant; “Toplumun yarısını oluşturduğumuza göre, diğer yarısıyla eşit hak ve özgürlük talebinde bulunuyoruz ki bu haklı bir talep. Ama eşit yükümlülüğe yokuz demiyoruz. Hayat ! Bir elini benim, bir elini de erkeğin omzuna at diyoruz. Adalet bizim hamurumuzda var. Kızı da erkeği de aynı şefkatle biz yetiştiriyoruz. Yaşamın tüm alanlarında etkili olmadan, karar ve yönetim mekanizmalarında yeterince yer almadan, ülkenin sürdürülebilir kalkınması ve refahı bir hayal, bunu biliyoruz. Tüm zamanların anası kadın, mucizelerin mucizevi kadın, bütün hikayelerin kahramanı kadın, eşiti olan insanoğluyla eşitte-hakta adalette birleşmek ister, ne eksik ne fazla. Mücadelemiz bunun için. Kadın hakkını arar ezelden. 1857’de 162 sene evvel, daha iyi çalışma koşulları için mücadele ederek can veren 129 kadından bugünlere geldik. Ulusumuz için ATAMIZIN yanında verdiğimiz mücadele ile tarih yazdık” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci ve Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün konuşmalarının ardından PAÜ Ateş Böceği Topluluğu’nun sunumu izlendi ve sonrasında belgesel film gösterimine geçildi.

Gösterim sonrasında Yönetmen Jale İncekol bir teşekkür konuşması yaptı. İncekol, “Emekli müzik öğretmeni Şükran Akdeniz’in girişimiyle kurulan koro bir köyü dönüştürdü. Bir köyün dönüşümü şehrin dönüşümü, şehrin dönüşümü ülkenin ve dünyanın dönüşümü demektir. Tek bir insan, tek bir kadın gücünün farkında olarak taşları nasıl yerinden oynatabileceğini gösterdi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı