REKLAMI GEÇ

Halef-selef OSB seçimlerinde karşı karşıya

Halef-selef OSB seçimlerinde karşı karşıya

Fotoğraf, İstanbul’da önceki gün çekildi. Denizli Sanayi Odası’nın Halef-Selef başkanları Müjdat Keçeci ile Abdulkadir Uslu gülümseyerek objektiflerimize poz verdi. Ancak yan yana gülümseyerek duran bu iki isim, bu aralar OSB seçimleri nedeniyle bir anlamda karşı karşıya.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2014 Cuma, 12:18

Dile kolay, 20 yıldır Denizli OSB Başkanlığı görevini yürütüyor. Her seçime tek listeyle giren Abdulkadir Uslu’nun bu uzun süren başkanlığı bırakmaya pek niyetli görünmemesi, iş dünyasında sürpriz bir hareketliliğe neden oldu.

12 Haziran’da yapılacak seçimlere Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu resmen aday oldu. Listesindeki kent sanayisinin güçlü kuruluşlarının genç kuşak isimleri dikkat çekiyor. Öyle ki İstanbul’da Evteks için bir araya gelen kentin önemli isimlerinin gündeminde bile OSB seçimleri ve Uslu’ya karşı yürütülen ‘Yeter artık’ hareketi konuşuluyor. Sanayiciler birbirlerine gerçekleştirdikleri stant gezilerinde bile OSB’deki seçimleri konuşuyor.

Evteks’in ilk günündeki ziyaretler sırasında genellikle yan yana duran DSO’nun eski ve yeni başkanları Abdulkadir Uslu ve Müjdat Keçeci’nin samimi tavırları dikkatten kaçmadı. Ancak OSB seçimleri nedeniyle aslında iki isim karşı karşıya.

Keza, DSO’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğü ilk günden bu yana meclis başkanlığını Mehmet Tosunoğlu’nun üstlendiği Müjdat Keçeci’nin, bu nedenle Uslu’nun karşısında olduğu yorumlarını daha ziyade meslektaşları dile getiriyor.

Başarı başkan Keçeci’nin yakın mesai arkadaşı olmasının yanı sıra sıkı bir dostluğa sahip oldukları bilinen Tosunoğlu’nun seçimlerde 20 yıllık Uslu saltanatını devirmesine büyük olasılık olarak bakılıyor.

Bu durumla ilgili görüşünü aldığımız OSB Başkanı Abdulkadir Uslu, “Rakip bir listenin olması OSB seçimlerini renklendirecek. Arkadaşlar bu nedenle bir hareket getirdi. Tabii ki biz bu koltuklarda ilelebet oturacak değiliz. Bu işler nasip ve sanayici arkadaşlarımızın teveccühü ile alakalı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı