REKLAMI GEÇ

Halil Kumsar sanayicilere depremi anlattı

Halil Kumsar sanayicilere depremi anlattı

Denizli Sanayi Odası ve Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından sanayicilere yönelik deprem bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. Sanayicilere seslenen Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, Denizli’deki fay hatlarının 6.8 büyüklüğünde deprem yaratabileceğini belirterek, hazırlıkların bu ölçüte göre yapılması gerektiğini kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2020 Perşembe, 08:00

Elazığ depreminin ardından sanayicilerden gelen talep üzerine Denizli Sanayi Odası ve Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle deprem bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi, Denizli’nin depremle ilgili riskleri değerlendirildi.

Toplantıya Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat Şenel ve AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılışında sanayicilere seslenen Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, depremin doğal afetler içerisinde bu ülkenin en çok canını yakan doğa olayı olmasına rağmen, bilgi ve bilinç düzeyinin yetersiz olduğunu söyledi.

Keçeci, “Doğal afetler bugün hala can ve mal kaybına sebep oluyor. Biz Denizli olarak da potansiyel bir bölgede yer alıyoruz. Bu nedenle sanayiciler olarak bizler evlerimizi olduğu kadar, birçok kişiyi istihdam ettiğimiz işyerlerimizi de korumak zorundayız. Bu nedenle deprem konusunda biraz daha bilgi sahibi olabilmemiz için alanında uzman kişiler ile sizleri bir araya getirdik. Umarım hepimiz için faydalı bir toplantı olur” dedi.

Toplantıda ilk sözü alan Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, Denizli’nin depremsellik yapısını ve geçmişten bugüne meydana gelen depremleri anlattı. Denizli’den geçen fay hatları konusunda bilgilendirme yapan Prof. Dr. Kumsar, Denizli’deki fay hatlarının 6.8 büyüklüğünde bir deprem yaratma riskinin bulunduğunu kaydetti. Prof. Dr. Kumsar, tüm risk öngörülerinin bu değere göre yapılarak, kamu ve özel sektörün birlikte çalışması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Şevket Murat Şenel ise kamu ve özel sektör işbirliğine vurgu yaptı. Geçmişte TÜBİTAK desteğiyle organize sanayi bölgesinde yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Şenel, bu çalışmaların tekrarlanabileceğini ifade etti.

Konuşmasını sunumla destekleyen AFAD İl Müdürü Ali Etiz de, AFAD’ın yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi, son yaşanan Acıpayam ve Bozkurt depremleri sonrasında yapılan çalışmalardan örnekler sundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı