REKLAMI GEÇ

HEMŞERİLERİ İŞTEN Mİ ATILDI?

HEMŞERİLERİ İŞTEN Mİ ATILDI?

Zeybekci Holding’e ait Turkuaz Tekstil’in, eski bakan ve AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci’nin Tavas’ın Pınarlar Mahallesi’nden hemşerisi olan 20 işçiyi işten çıkardığı öne sürüldü. Ekonomik maliyetler gerekçesiyle yapıldığı öne sürülen işten çıkarmalar Tavas’ta “Ekonomi Bakanı hemşerilerini işten çıkarmış” söylemlerine neden olurken, firma “Toplu işten çıkarma söz konusu değil” açıklaması yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ocak 2016 Cuma, 09:13

Ak Parti’nin yürürlüğe koyduğu erken seçim vaadi asgari ücret zammı, partinin kurmaylarından birini de vurdu. 17-25 Aralık Operasyonu’nun ardından Ekonomi Bakanlığı’na getirilen, ancak erken genel seçim sonrası kurulan hükümette yer bulamayan AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin memleketi Tavas’ta bir süredir işçi çıkardığı iddiaları konuşuluyor.

Eski Ekonomi Bakanı Zeybekci’ye ait Zeybekci Holding’in bünyesindeki Turkuaz Tekstil’in, 20 işçisinin görevine son verdiği savlandı. Ancak iddiaları Tavas’ın gündemine yerleştiren detay ise, bu 20 işçinin Zeybekci’nin dünyaya geldiği Tavas’ın Pınarlar Mahallesi’nden olması.

Hergün Tavas’tan Denizli Merkezefendi İlçesi’nde bulunan Turkuaz Tekstil’e servisle getirilen işçiler, iddiaya göre toplu şekilde işten çıkartılıp, servis iptal edildi.

İşten çıkarmaya gerekçe olarak ekonomik nedenlerin gösterildiği öne sürülürken, bu iddialar Bakan’ın memleketi Tavas’ta “Ekonomi Bakanı hemşerilerini işten çıkarmış” söylemlerine yol açtı.

“KONU BİZE DE GELDİ, ARAŞTIRDIK DOĞRU”
CHP Tavas İlçe Başkanı Erdoğan Şama, Zeybekci’nin işten çıkarmalarla ilgili iddiaları doğruladı. Pınarlar’dan 18 işçi çıkarıldığını tespit ettiklerini öne süren Başkan Şama, “Tavas’ın diğer mahallelerinden de 30’dan fazla işçi çıkarıldığı iddiaları geldi. Onları da ciddi şekilde araştırıyoruz. Hatta işten çıkarılan Pınarlarlı arkadaşlarla konuştuk. Rakamın 18 olduğuna bu görüşmeyle ulaştık” diye konuştu.

ŞAMA “KIŞ ORTASINDA SOKAĞA ATILDILAR”
Şama Bakan Zeybekci’nin ekonomik bir kriz yaşadığına ihtimal vermediğini belirtirken, işten çıkarmaların en vahim tarafının ise işçilerin kış ortasında işsiz kalması olduğunu söyledi. “Tavas’ın en varlıklı ismi olduğunu düşündüğüm Zeybekci, seçim öncesi 2016’nın çok iyi geçeceğini söylüyordu” diyen Şama, “Kendi hemşerilerini 1 Kasım’dan sonra sokağa atması bana göre siyasette yeri olmayan bir davranış” dedi.

“BİZE GÖRE TİCARİ BİR KARARDIR”
MHP Tavas İlçe Başkanı İbrahim Davulcu da iddiaları duyanlardan. Davulcu, “Biz de duyduk. Gerçek olup olmadığını araştırmadık. Ancak söz konusu iddialar bize kadar ulaştı. Bu bize göre tamamen ticari bir karardır. Bu nedenle araştırma yapma gereği duymuyoruz” ifadesini kullandı.

FİRMA “TOPLU İŞTEN ÇIKARMA SÖZ KONUSU DEĞİL”
İşletme adına Denizlihaber.com’un sorularını yanıtlayan Şengül Kaya, Genel Müdür İlhan Yaşar yerine kendisinin iddialarla ilgili açıklama yapabileceğinin altını çizdi. İddialara ilişkin toplu işten çıkarmanın söz konusu olmadığına önemli vurgu yapan Kaya, “Toplu işten çıkarma ile ilgili her hangi bir durumumuz yok” diye konuştu. Kaya ayrıca haberle ilgili tekzip yoluna gidebileceklerini de belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı