REKLAMI GEÇ

İnandılar, başardılar “İKİKIZ” oldular

İnandılar, başardılar “İKİKIZ” oldular

Saltak Caddesi’nde bayan girişimciliği olarak adlandırılan “İKİKIZ Desing Studio” aslında içinde çok fazla öz emeği ve farklı tarzdaki fikirleri barındıran bir TASARIM FİRMASI… Kurucu ortaklar Meral Yakar Delikara ve Elvan Erdem Akbaş, projeyi ve yaşadıkları süreç ile hedeflerini anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2015 Çarşamba, 17:29

Söyleşinin başında “Proje aklımıza düştüğü ilk andan itibaren birimiz İKİKIZ diğerimiz müşterilerimiz olduk. Neyi giydiklerinde daha iyi hissederler, hangi aksesuarlarla yaptıkları sohbetle onların anlarını daha keyifli kılar, kullanılan hangi metaryel onlara daha sağlıklı gelir, uyumak hangi ürünlerle daha keyifli ve sağlıklı olur, en kıymetlimiz çocuklarımız için daha fonksiyonel ne olabilir, plajda şıklığın içindeki rahatlık nasıl bir arada olabilir, “bayıldım-aldım-kullandım YIKADIM ve yine bayıldım” döngüsü nasıl elde edilir?” sorularına yanıt aradıklarını belirten Delikara ve Akbaş, hikayelerinin de tüm bu soruların cevaplarını ararken başladığını anlattı.
İşte size keyifli bir sohbet:

denizli-ikikiz-tasarim-ic-2

ASLINDA SORULARIMIZDAN İLKİ İKİKIZ’IN HİKAYESİNİN NASIL ORTAYA ÇIKTIĞIYDI, SİZ ZATEN BUNUN CEVABINI VEREREK BAŞLADINIZ SOHBETİMİZE, O ZAMAN ŞÖYLE SORALIM ELVAN ERDEM AKBAŞ VE MERAL YAKAR DELİKARA İKİKIZ ‘IN HİKAYESİNİN TAM OLARAK NERESİNDE?

Elvan Erdem Akbaş; Tam da içinde diyip, şu şekilde devam eder “Biz ekip olarak sosyal hayatımızda da yaptığımız çoğu faaliyetin içine hikaye ve görsellik sığdırıp, o şekilde anlamlı olduğuna inanan insanlarız. Mevcut çalıştığımız sektörlerde alanımız ne olursa olsun bunu yansıtarak işlerimizi yapmaya öncelik verdik. Çünkü o zaman yapılan iş daha farklı ve ortaya çıkan ürünün daha fazla “albenisi” olmakta idi. İşte bu özelliğimizi neden kendi işimizi yaparak daha farklı projelerle ortaya çıkartmayalım dedik ve İKİKIZ’ın hikayesini başlatmış olduk. Nasıl bir iş yapacağımız, insanlara nasıl ulaşacağımız, fikirlerimizin değerlendirilmesi, projelerin üzerine yapılan çalışmalar hepsi 6 ayımızı aldı. Ve en sonunda günümüzün trendi e-ticaret ile bu işe başlamaya karar verdik. Yaptığımız bütün işlerde farklı bir bakış ve yaklaşım olmalıydı. İnternet sitemizde bu stil ve tarzımızı yansıtabilmek ve insanlar ile aramızda duygusal bağ kurabilmek için çok uğraştık, çünkü biliyorduk ki gerçekten harcanan emek ve yapılan işteki istek herkes tarafından kolayca fark ediliyordu. Zor olanı seçmiştik aslında mağazanız olmadan internet ortamında bu bağı kurmak gerçekten çok zordu, zor olanı seviyorduk çünkü daha kıymetli ve daha fazla BİZDİ…O zaman İKİKIZ için diğer e-ticaret sitelerinde olduğu gibi sadece ticari amaca yönelik bir satış sitesi diye sınırlandırma yapamayız; İşte tam da bunu yansıtmaya çalışıyoruz sitemizde ve ürünlerimizde. Biz kendimizin beğenmediği hiçbir ürünü müşterilerimize sunmuyoruz. İncelenen tüm detaylar tasarımlarımız ve farklı sunumlarımızla hayat buluyor bunun en güzel örneği ürünlerimizi gönderdiğimiz “İKİKIZ” baskılı ham keseler ve içine koyduğumuz Özdemir Asaf’a ait şiirin yer aldığı teşekkür kartımızdır. Müşterimizin ürünleri aldıkları zaman yaptıkları yorumlardan anlıyoruz ki amacımıza ulaşıyoruz. Gerisi kişilerin taktiri”

denizli-ikikiz-tasarim-ic-1

PEKİ İKİKIZ’IN WWW.İKİKİZ.COM DIŞINDA YAPTIĞI VEYA YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜ DİĞER İŞLER NELERDİR?

Meral Yakar Delikara; “Bizim şu an yaptığımız iş; ev tekstili ve dekorasyonu ile ilgili aklınıza gelebilecek herşeyi kapsayan koleksiyonlar tasarlayıp üretmek ve sitemiz ile diğer e-ticaret sitelerinde satışa sunmak olarak görünmektedir, fakat bu şekilde sınırlandırdığımızda yaptığımız işin kapsamını çok küçük bir alana sıkıştırmış oluyoruz. Bunun dışında yapılan ve yapılması planlanan birçok proje yer almaktadır. Bunlardan biri; Sitemizin ana sayfasında yer alan “Design Studio” Bölümü.

denizli-ikikiz-tasarim-ic-3

EVLİLİK ZAMANI; Hayatınızın en özel zamanlarından biri olan evlilik İKİKIZ’ın size özel hazırlayacağı “sade koleksiyonu” ile farklı bir enerjiye dönüşecektir. Konsept Tekne; Deniz, özel anlar, dostluklar ve paylaşılacak güzel anılar; tarzınızı yansıtacak olan şık tekne tasarımlarıyla unutulmayacak ve hep hatırlanacaktır. Bunun için bizi aramanız yeterli! Butik Otel ve Restaurant Özel Konsepti; İş yerinizde kullanmanız için birlikte yapacağımız tasarımlar; işinizin dikkat çekici görüntüsünden çok, aslında bu işi ne kadar farklı bir özen ve saygıyla yaptığınızı insanlara gösterecektir”

TEKRAR HİKAYENİN KALAN YERİNDEN DEVAM EDECEK OLURSAK; SİTENİZ AKTİF HALE GELDİĞİ ZAMAN FARKEDİLMENİZ ÇOK ZAMAN ALMADI SANIRIM, GELİŞMELER NASIL OLDU ANLATIR MISINIZ?

Daha sonra çok kısa bir süre içinde dikey e-ticaret alanında rüştünü ispat etmiş birçok firma (Altıncıcadde ,Pera Bulvarı, hepsiburada.com, Evmanya vb gibi bir çok firma…) bizi keşfetti diyen Elvan Erdem Akbaş; akabinde hepsi ile görüşmelere başladıklarını ifade etti. Doğan grubunun tüm e-ticaret siteleri evmanya.com, hepsiburada.com ile sırayla görüşmeye başladık; ve işbirliğimiz başladı. Akabinde yurtdışı projeleri için teklifler gelmeye başladı, 2-3 aydır Balkan ve Avrupa ülkelerinden aldığımız geri dönüşümler oldukça tatmin edici. Tüm bu gelişmelerin arasında “Cotton Box” markası için hazırladığımız “Art Collection” ve “Classic Deluxe Collection” serileri ciddi bir ekip ihtiyacını da apaçık ortaya çıkartmıştı.

denizli-ikikiz-tasarim-ic

SANIRIM ARTIK BÜYÜYORUZ …
HEDEF KİTLENİZ VE İKİKIZ’IN TARZI İÇİN DE FARKLI BİR TANIMINIZ MEVCUT MUDUR ?

Gülümseyerek; Kesinlikle farklı bir tanımlama yapacağız diyen Meral Yakar Delikara; “Yaptığımız işler, fiyat politakımız; hedef kitlemizin A sınıfı olduğunu işaret etmektedir. Fakat biz C sınıfına sırtımızı dönmememiz gerektiğini düşünüyoruz. Özel yapılan projeler dışında hedef kitlemizi A sınıfına özenen C sınıfı şeklinde tanımlayabiliriz. Aslında insanlara tanımlamak istediğimiz tarzımızı en iyi anlatacak cümle şu olsa gerek; Üretmek ve tüketmek arasında kurulacak denge, hiç kuşkusuz bugün neredeyse her sokakta türeyen “tasarımcı”! lar arasından, sadece bu devrimi yaratacak yeniliklere odaklananların üretim yapması demektir.

KİŞİLER SİZE NASIL ULAŞACAKLAR?

Alış-veriş ve tüm özel projeler için iletişim bilgilerimiz aşağıdaki şekildedir; http://www.ikikiz.com/ e-mail: info@ikikiz.com Tel: 0 258 377 60 80

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı