REKLAMI GEÇ

İŞKUR “işgücü piyasası araştırması” başlattı

İŞKUR “işgücü piyasası araştırması” başlattı

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feridun Giresun, ihtiyaç duyulan meslekleri tespit etmek amacıyla yeni bir işgücü piyasası araştırmasına başlanıldığını belirtti. 12 Mayıs’ta başlayan araştırma 27 Haziran’da sona erecek ve 2 bin 906 işyerini ziyaret edilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2014 Salı, 09:47

İŞKUR İl Müdürü Feridun Giresun, ihtiyaç duyulan meslekleri tespit etmek üzere 65 iş ve meslek danışmanı ile sahaya ineceklerini, 12 Mayıs-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan araştırma ile 10 ve daha fazla kişi istihdam eden işverenlerle yüz yüze görüşeceklerini, 2 bin 906 işyeri ziyaretiyle bu anlamda bugüne kadar Denizli’de yapılan en büyük İşgücü Piyasası Talep Araştırması’nı gerçekleştireceklerini bildirdi.

2014 yılı 1. dönem piyasa araştırmasının İŞKUR tarafından sunulan birçok hizmete girdi sağlayacağını ifade eden Giresun, “Yapılan işyeri ziyaretleri ile hem kurum hizmetleri tanıtılacak hem de tespit edilen açık işler kurumumuza kazandırılıp, İŞKUR İl Müdürlüğü’nde kayıtlı uygun işsizlerin açık işlere yerleştirilmesi sağlanmaya çalışılacaktır” dedi.

Araştırma ile meslek değişim beklentilerine ilişkin bilgilerin derleneceğini anlatan Giresun, “İŞKUR tarafından işgücü piyasası talep araştırmalarına devam ediyoruz. 2014 yılının 1. dönemini kapsayan bu araştırma sonucunda hazırlayacağımız raporda; işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenlerini tespit edeceğiz. İlin işgücü piyasasını arz ve talep yönüyle ele alarak işgücü piyasa yapısını ve işgücü piyasasının ihtiyaçlarını belirleyeceğiz. Tüm bu verilerden yola çıkarak aktif işgücü programlarından özellikle işgücü yetiştirme kurslarını tespit edilen ihtiyaçlara göre açacağız. Her yıl iki defa bu yönde ve bu kapsamda araştırmalar yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı