REKLAMI GEÇ

İş’te Kadın

Türkiye ekonomisine yön veren illerin arasındaki Denizli’de, girişimci, atılımcı işadamlarımızın arasına yeni bir isim katıldı.

/ DENİZLİHABER / 7 Haziran 2007 Perşembe, 00:00

Türkiye ekonomisine yön veren illerin arasındaki Denizli’de, girişimci, atılımcı işadamlarımızın arasına yeni bir isim katıldı. Ama ona işadamı değil, işkadını diyeceğiz.. Kent merkezindeki tek 5 yıldızlı otel olan Anemon’un çiçeği burnunda Genel Müdürü Seher Kızıler, DENİZLİHABER’in bu haftaki konuğu oldu. İş hayatına gazetecilikle başlayan Kızıler, şimdilerde ise ülke çapında toplam 9 oteli ile turizme hizmet veren Anemon Otel’in Denizli Genel Müdürü…

Parlak kariyerini Anemon çatısı altında pekiştirmek isteyen Seher Kızıler, “Büyük başarılar yaşamak için Anemon’u ve Denizli’yi seçtim” dedi. İşte Denizli’nin yeni ve bir o kadar da renkli işkadını Seher Kızıler ile yaptığımız o özel söyleşi;

SEHER KIZILER KİMDİR ?

Eskişehir doğumlu olan Seher Kızıler, eğitimine de doğup büyüdüğü şehir olan Eskişehir’de başlayıp yine burada nokta koydu. Osmangazi Üniversitesi Dil Edebiyatı Bölümü mezunu olan Kızıler, İngilizce, Rusça ve Almanca olmak üzere toplam üç dil biliyor.

Eskişehir’de doğup büyüyen ve iş hayatına ilk kez orada başlayan birisi olarak Denizli’ye geldiğinizde neler düşündünüz? Kısacası Denizli sizin için nasıl bir yer?

S.KIZILER: “Denizli’yi yıllarca hep ticarette yakaladığı başarılarla tanıdık. Ancak Denizli’ye ilk geldiğimde bu ticari potansiyelin göründüğünden çok daha fazla olduğunu gördüm. Sanayisi ve ekonomisi çok güçlü bir kent olan Denizli’nin Türkiye’ye çok şeyler kazandırdığını öğrendim. Ayrıca kentin sanayi dışında turizmde de, gerek Pamukkale ile gerekse termal turizm ile bu sektörde büyük adımlar attığını biliyorum. Ama Denizli’deki en önemli eksik ise, kent merkezinde klas bir otelin olmamasıydı. Biz de bu açığı Anemon kalitesi ile kapattık. Ayrıca şunu söylemek istiyorum; Denizli hakikaten Ege’nin gözde kenti.. Çok farklı alanlarda büyük başarılar yakalamış, Türkiye’ye önemli kişiler kazandırmış ve ülke ekonomisine yön verebilen, çalışkan ve üreten bir kent. İşte bu yüzden Denizli’de yaşamaktan ve burada çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum”

İş hayatına ilk ne zaman başladınız?

S.KIZILER: “İş hayatıma üniversitede okuduğum yıllarda başladım. Ben okuduğum bölüm itibariyle gazete ve televizyon eğitimi de aldım. O dönem içinde de gazetecilik yaparak iş hayatına atıldım. Çalıştığım gazete ve televizyonlarda istihbarat sorumluluğundan, kültür-sanat programlarının düzenlemesine kadar gazeteciliğin bir çok bölümünde çalıştım. Belli bir süre gazetecilik yaptıktan sonra turizm sektörüne başladım. Turizm sektörüne Eskişehir’deki Anemon Otel’de başladım ve benimsedim”

Peki, Anemon’la olan serüveninizden bahsedebilir miyiz?

S.KIZILER: “Tabiî ki.. Az öncede söylediğim gibi gazeteciliği ve okulu tamamladıktan sonra turizm sektörüne atıldım. Bu sektörde Anemon Otel’de resepsiyonist olarak göreve başladım. Ardından zamanla sataş-pazarlama bölümünde çalıştım. Satış-pazarlamada bir süre çalıştıktan sonra genel müdür yardımcılığı yaptım. Ve Denizli’ye gelinceye kadar da Anemon’da bu görevi yapmaktaydım. Genel Müdür Yardımcılığı’ndan da Denizli Anemon’un Genel Müdürlüğü görevine atandım. Dolayısıyla ekibimle birlikte Denizli gibi aktif bir kentte yeni bir tarz oluşturacağımızı düşünüyorum”

İşadamlarının oldukça bol olduğu Denizli’de, kente yabancı bir işkadını olmak sizce zor mu?

S.KIZILER: “Aslında çok da zor değil. Çünkü sonuç olarak herkes kendi işini yapıyor ve kendi dalında uzman. Ben de Denizli’nin kent merkezinde bulunan tek 5 yıldızlı otelinin Genel Müdürüyüm ve işimi severek yapıyorum. Ayrıca Anemon’un 5 otelinin de genel müdürü bayandır. Bunların yanı sıra bizler şehir otelciliği yaptığımız için Denizli’de alanımızda tekiz. Farklı bir hizmet veriyoruz. Karşılığını da kısa bir sürede alacağımıza inanıyorum”

Peki, yoğun iş temponuzdan arta kalan zamanlarda nelerle ilgilenmeyi seversiniz?

S.KIZILER: “Öyle sürekli ilgilendiğim bir hobim yok. Genelde işten fırsat buldukça tiyatroya giderim, kitap okumayı severim ve çok iyi caz müzik dinleyicisiyimdir. Ancak tiyatronun benim için farklı bir yeri ve önemi vardır. Çünkü üniversite yıllarında birçok tiyatro oyununda sahne aldım ve tiyatroya çok uzak değilim. Ama bu konuda Denizli’de sıkıntı yaşıyorum. Çünkü Denizlililerin tiyatroya ciddi bir ilgisi olmadığından dolayı tiyatro oyunları da sıkça sahnelenmiyor… Bu yüzden burada biraz tiyatrodan uzak kaldım. Dileğim bu güzel mentte bu eksikliğin de bir an önce giderilmesi.. Yöneticilere büyük görevler düşüyor. Vatandaşa da.. Bu kenti paylaşan insanların sanat olaylarını talep etmesi lazım…”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı